Hyvinkään ammuskelun poliisiuhri Heidi lääkkeistään: ”Käytin samaa ainetta kuin narkomaanit”


Hyvinkään ammuskelussa vuonna 2012 loukkaantunut poliisi Heidi Foxell kertoo blogissaan iloisia uutisia.

Hän on viimein päässyt eroon fentanyylia sisältävien lääkkeiden käytöstä. Kyse on riippuvuutta aiheuttavasta opioidista, jolla on myös paljon väärinkäyttäjiä. Heidi kertookin tunteneensa häpeää asian vuoksi.

– Voin kertoa, ei ole todellakaan ollut helppoa hyväksyä sitä, että käytän samaa ”kamaa”, kuin jotkut (narkomaanit)…Häpeä lääkkeiden käytöstä on ollut näiden vuosien aikana suuri, vaikka kipu on ollut kova ja aito. Silti jotenkin koen syyllisyyttä siitä, ettei tämä lääkityksen purku ole tapahtunut aikaisemmin.

Heidi kertoo vähentäneensä fentanyylin käyttöä asteittain puolen vuoden ajan. Nyt hän on ollut kokonaan ilman lääkettä kaksi kuukautta. Luonnollisesti Heidi joutuu kuitenkin käyttämään miedompia kipulääkkeitä.

– Hermosärkyni tuntuu tällä hetkellä säärissä, pohkeissa, nilkoissa, jalkapöydissä ja jalkapohjissa eli lähes joka paikassa polvista alaspäin. Tunne on kuin jalat olisivat jonkin kipsin sisällä, joka on liian tiukalla ja kipsin sisällä olisi tuskaisesti purevia muurahaisia tai lasia, pyörätuoliin hoitovirheen vuoksi joutunut nainen kuvailee kipujaan.

Heidin blogi täällä.

SUOSITUIMMAT