Aurinkopaneelien kannettavat versiot antavat virtaa jopa 400 wattia – kulkevat helposti mukana


Tämäpä on kätevää! Kannettavista aurinkopaneeleista saadaan uusiutuvaa energiaa kaikkiin sähkölaitteisiin.

Kun keväinen aurinko lämmittää ja sulattaa lumet sekä jäät, se myös piristää ja herättää mökkeilijät, veneilijät, karavaanarit, telttailijat ja muut keväästä sekä kesästä nauttivat liikkujat talvihorroksestaan. Jäiden sulamisen myötä on kuitenkin hyvä tarkistaa, mitä kaikkea kesäseikkailuihin tarvitaan ja miten kaikki sähkölaitteet sähköistetään mahdollisimman helposti.

Sähköä tarvitaan kaikkialla ja nykyään vielä entistäkin enemmän aiempaa monipuolisemman laitevalikoiman ja erilaisten apuvälineiden myötä. Älypuhelimet, tietokoneet, kamerat, ruoanlaittovälineet, valaisimet, näytöt, kaiuttimet, droonit ja monet muut sähkölaitteet vaativat sähköä toimiakseen.

Kannettavat EcoFlow-aurinkopaneelit tarjoavat luonnollista ja uusiutuvaa energiaa helpossa muodossa eikä fossiilisia ja saastuttavia energianlähteitä tarvita. Kätevästi kasaan taittuvat aurinkopaneelit kulkevat vaivatta mukana vaikkapa autossa tai veneessä. Myös käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, sillä paneelin avaaminen ja kaapeleiden kytkeminen onnistuu muutamassa sekunnissa. Näin aurinkoenergiasta saadaan irti mahdollisimman paljon pienellä vaivalla.

EcoFlow-aurinkopaneelit ovat pöly- ja vesisuojattuja IP67-standardin mukaisesti eli ne sopivat ulkokäyttöön lähes kaikissa sääolosuhteissa. Ne kestävät niin pakkasia, helteitä (-20–85 °C) kuin tuultakin. Koska aurinkopaneelit ovat kevytrakenteisia, niiden käyttö esimerkiksi kesämökillä, veneellä tai leirintäalueella on vaivatonta. Aurinkopaneelin paras käyttökulma löytyy helposti säädettävän jalustan ja EcoFlow-puhelinsovelluksen avulla, kun paneelia käytetään yhdessä EcoFlow-latausaseman kanssa. Paneelin suuntaaminen kohti aurinkoa onnistuu myös silmämääräisesti, sillä edes 20 asteen poikkeama optimaalisesta kulmasta ei vielä juurikaan vaikuta lataustehoon.

EcoFlow-aurinkopaneeleilla voidaan tuoda virtaa suoraan sähkölaitteisiin tai ladata kannettavia lisäakkuja. Esimerkiksi iPhone 13 -älypuhelin kuluttaa sähköä noin 12 wattia, joten täydellä auringonpaisteella edullinenkin paneeli voisi teoriassa ladata jopa kahdeksaa puhelinta yhtä aikaa. Vaihtoehtoisesti mökillä pienikin aurinkopaneeli voi tarjota tarvittavan sähkön kannettavalle tietokoneelle ja nykyaikaiselle mökkitelevisiolle.

Mikäli sähköntarve on suuri, EcoFlow-aurinkopaneeleita voidaan myös ketjuttaa toisiinsa, jolloin talteen otettu energiamäärä kasvaa. Eniten hyötyä aurinkopaneeleista saa yhdistämällä ne EcoFlow-latausasemaan, johon energiaa voidaan varastoida tulevaa käyttöä varten. Tämä mahdollistaa älykkään energiansäätelyn, joka takaa tasaisen energiantuotannon käytön tarpeen mukaan. Lisäksi latausasemasta voidaan ottaa virtaa yhtäaikaisesti moneen eri laitteeseen.

– Käytän EcoFlow River Max -latausasemaa ja EcoFlow 110W -aurinkopaneelia matkoillani pohjoisessa enkä enää luopuisi kummastakaan, kommentoi luontovaikuttaja Ville ’ArcticVille’ Mertanen.

– Kokonaisuus on kulkenut mukana veneessä, erämaakämpillä ja jopa ahkiossa. Tuotteet kestävät talvipakkasta ja aurinkopaneeli on syöttänyt lokakuussakin vielä 54 wattia lataustehoa eli varsin mukavasti.

– Minulla on reissupakussani EcoFlow River Pro -latausasema ja Ecoflow 160W -aurinkopaneeli, joilla lataan kamerat, älylaitteet ja läppärin, kertoo valokuvaaja ja somevaikuttaja Kim ’Hobo Sapiens’ Öhmän.

– Aurinkopaneeli antoi jo maaliskuun alun auringonpaisteessa muhkean 119 watin lataustehon! Tämä yhdistelmä on omaan käyttööni täydellinen kokonaisuus hyvän tehon, nopean latautumisen ja helpon liikuteltavuuden ansiosta. Vahva suositus!

EcoFlow-aurinkopaneelit kykenevät 21–22 prosentin energiatehokkuuteen laadukkaiden yksikiteisten aurinkokennojen ansiosta. Suomessa erityisesti kesäaikana huhtikuusta syyskuuhun aurinkopaneelit ovat erittäin varteenotettavia energianlähteitä. Suomen pohjoinen sijainti voi kuitenkin toisinaan aiheuttaa noin parinkymmenen prosentin tehohäviön säätiloista riippuen.

EcoFlow-aurinkopaneeleita on saatavana kolmessa eri koossa. Kaikissa malleissa käytetään aurinkopaneelien yleistä MC4-liitäntää, mikä takaa monipuoliset käyttömahdollisuudet erilaisten sähkölaitteiden kanssa. Mukana tulevan MC4/XT60-kaapelin kanssa paneelin voi kytkeä suoraan EcoFlow-latausasemaan ja erikseen hankittavan MC4-USB-C-kaapelin kanssa aurinkopaneelilla voi ladata usb-liitäntäisiä laitteita suoraankin.

Malliston kevyin ja pienitehoisin EcoFlow 110W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa 110 watin sähkötehon. Avattuna paneelin mitat ovat 158 × 51,4 × 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 42 × 51,4 × 3,5 senttimetriä. Paneeli painaa vain kuusi kilogrammaa.

Keskikokoinen EcoFlow 160W -aurinkopaneeli tarjoaa täydessä auringonpaisteessa jopa 160 watin sähkötehon. Paneelin mitat ovat avattuna 157 x 68 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna vain 42 x 68 x 3,5 senttimetriä. Painoa paneelilla on tukijalustan kanssa seitsemän kilogrammaa.

Malliston tehojuhta on EcoFlow 400W -aurinkopaneeli, joka tarjoaa täydessä auringonpaisteessa peräti 400 watin sähkötehon. Se on yksi markkinoiden tehokkaimmista kannettavista aurinkopaneeleista. Se kykenee jopa 22,4 prosentin tehokkuuteen. Mitoiltaan se on avattuna 236,5 x 105,8 x 2,4 senttimetriä ja kokoon taitettuna 62 x 105,8 x 4,2 senttimetriä. Paneeli painaa jalustoineen 15,5 kilogrammaa.

EcoFlow 110W-, EcoFlow 160W- ja EcoFlow 400W -aurinkopaneelit ovat saatavana 349, 399 ja 1 099 euron suositushintoihin. Saatavana olevien EcoFlow-latausasemien tehot vaihtelevat 300 ja 3 600 watin välillä. Niiden suositushinnat vaihtelevat 329 ja 3 799 euron välillä.

Lähde ja kuva: Ecoflow

Ylin kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT