Colorado Avalanche ja Vegas Golden Knights iskevät yhteen NHL:n spektaakkeliottelussa


Kello 22.00 Suomen aikaa alkavassa NHL:n ulkoilmaottelussa nähdään kaksi kovakuntoista joukkuetta. Kokemus on Vegasille ensimmäinen, mutta heidän ykkösmaalivahdillaan on tilillään jo kaksi aikaisempaa kamppailua kyseisestä tapahtumasta.

Kun maalivahti Marc-Andre Fleury siirtyi NHL:n laajennusdraftin myötä upouuteen Vegas Golden Knightsin organisaatioon, hän ei taatusti osannut kuvitella, miten yhtenäinen joukkue siitä syntyisi, ja miten iso palanen hän olisi sitä.

– Hän ansaitsee olla aloittava maalivahti tuossa kamppailussa, toteaa Peter DeBoer, Vegasin päävalmentaja.

Aikaisemmissa kamppailuissa Fleury ei ole torjunut joukkuettaan voittoon, joten nälkä on taatusti kova. Lähtökohta on erinomainen, sillä kanadalaisveskarin päästettyjen maalien keskiarvo on 1,56 osumaa ottelua kohden. Torjuntaprosentti puolestaan näyttää lukemaa 93,7. Vähintään viisi ottelua pelanneiden maalivahtien joukosta tilastot oikeuttavat sijoille yksi ja kaksi.

Vegas Golden Knightsilla on taatusti hampaankolossa, sillä joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Avalanche nousi kolmannessa erässä 3–2-voittoon, aiheuttaen Fleurylle kauden toisen tappion. Tasainen kamppailu on tänäänkin luvassa tilastojen valossa, sillä joukkueiden kolme edellistä yhteenottoa ovat päättyneet yhden maalin erolla.

– Tämä on astinlauta organisaatiollemme, ja uskon, että Vegas on alettu sisäistämään osana Liigan määränpäistä. Kaikki haluavat pelata Vegasissa. Fleury oli yksi avainhahmoista, kun tuota kulttuuria ryhdyttiin määrittämään. Hän on aina innokas pelaamaan – ja pelaa ilmiömäisesti, juttelee Golden Knightsin kapteeni Mark Stone joukkueen ykkösmaalivahdista.

Colorado saa mieluisan paluumuuttajan sairastuvalta, sillä ykkösketjun Gabriel Landeskog liittyy joukkueen vahvuuteen lauantaina. Näin ollen Mikko Rantanen ja Nathan MacKinnon saavat tutun vahvistuksen rinnalleen.

Myös Landeskogilla on mielipiteensä ulkoilmaottelusta.

– Ympäristö puhuu puolestaan. Voit katsella sitä kuvista, mutta ne eivät tee oikeutta sille. Kun astut jäälle, niin se on puhtain jääkiekon muoto, kuvailee Landeskog Lake Tahoen upeissa maisemissa pelattavan ottelun puitteita.

Coloradon joukkueen terveystilanteen parantuessa myös ykkössentteri Nathan MacKinnonilla on näkemyksensä.

– Heillä on todella kova joukkue. Siellä on maailmanluokan taitoa, heikkouksia ei ole. Uskon, että pelaamme heitä vastaan pudotuspeleissä ja se tulee olemaan kova sarja, ennakoi MacKinnon.

Ulkoilmaottelun näkee Viaplaysta. NHL-studio puntaroi ottelun asetelmia alkaen klo 21.30.

Lähde: NHL.com
Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT