Elon Muskin twiitti heilutti kurssia? Bitcoinin arvo syöksyi eilen 10 %


Bitcoinin arvo on romahtanut eilen maanantaina yli 10 %, kertoo amerikkalainen talouskanava CNBC. Maailman arvokkaimman kryptovaluutan arvo tippui maanantaiaamuna 51 993 dollariin, ja oli jossain vaiheessa aamua jopa alle 50 000 dollaria.

Syy heilahdukseen ei ollut heti selvillä, mutta lauantaina Teslan perustaja Elon Musk twiittasi, että bitcoinin ja kilpailevan ethereumin hinnat ”tuntuvat korkeilta”. Bitcoinin arvo nousi sunnuntaina yli 58 000 dollariin, mutta on sen jälkeen tullut alas tuntuvasti.

On huomioitavaa, että kryptovaluutoille vastaavat arvonheilahdukset eivät ole uutta. Neljä vuotta sitten vuonna 2017 valuutta kipusi lähes 20 000 dollariin, mutta menetti arvostaan 80 % seuraavan vuoden aikana. Maanantaisen arvonlaskun jälkeenkin valuutta on tällä hetkellä yli 70 % arvokkaampi kuin viime vuonna.

Wall Streetin pankit ja suuryritykset ovat pikkuhiljaa lämpenemässä kryptovaluutoille. Elon Muskista tuli bitcoinin tukija, kun hän kutsui sitä ”hyväksi asiaksi” ja kertoi uskovansa, että valuutta on lähellä laajamittaista finanssialan hyväksyntää.

Aikaisemmin tässä kuussa Tesla ilmoitti ostaneensa 1,5 miljardin dollarin edestä bitcoineja, ja hyväksyvänsä tästedes valuutan tuotteidensa maksuvälineenä.

Dan Ives Wedbush Securities -investointiyrityksestä arvioi, että Tesla tulee tekemään enemmän voittoja bitcoin-investoinneillaan, kuin sähköautoista saamillaan myyntivoitoilla koko viime vuoden aikana.

Lähde: CNBC

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT