HS: Lintilä-kohu paisuu: Viinavarastoa täytettiin veronmaksajien piikkiin


Elinkeinoministeri Mika Lintilän väitetty runsas alkoholinkäyttö on ollut viime aikoina otsikoissa vähän väliä. Nyt Helsingin Sanomat on julkaissut laajan artikkelin, jossa lukuisat henkilöt väittävät Lintilän olleen humalassa jopa eduskunnan kyselytunnilla.

Jutussa kerrotaan myös ministerin poikkeuksellisesta ”viinakaapista”. Vuosina 2017 ja 2018 Lintilän huoneeseen ostettiin 40 pulloa vahvaa alkoholia ja yli 30 pulloa viiniä.

Kyseisissä luvuissa on mukana ainoastaan alkoholihankinnat joiden kuiteissa ei viitata mihinkään tilaisuuteen. Kuittien selitteissä kirjoitetaan muun muassa ”ministerin juomista” sekä ministerin ”juomavaraston”, ”juomakaapin” tai ”tarjoilukaapin” täydentämisestä.

– Joskus voi jäädä esimerkiksi kuohuviiniä yli läksiäisistä tai alkoholia tulee lahjoina, mutta erikoista oli se, että sitä ostettiin Alkosta ministeriön varoilla, Helsingin Sanomien lähde toteaa.

Hesarin selvityksen mukaan Lintilää varten tehdyt alkoholiostot loppuivat kuin seinään marraskuussa 2018. Hieman ennen tätä Seiska oli uutisoinut ministerin runsaasta luottokortinkäytöstä.

SUOSITUIMMAT