Huuhkajat taipui Belgialle – jatkopaikka kiven alla


Huuhkajat taisteli pitkään Belgiaa vastaan, taipuen kuitenkin lopulta maailmanlistan ykkösjoukkueelle. Suomen tuki ja turva oli pitkään Lukas Hradecky, mutta lopulta tuuri petti hyvin torjuneen maalivahdin.

Huuhkajien pistesaaliiksi jäi Tanska-voitosta saadut kolme pistettä, jolla joukkue sijoittui omassa lohkossaan kolmanneksi. Tanska hurjasteli peräti neljä maalia Venäjän verkkoon ja nousi kolmeen pisteeseen lohkokakkoseksi ohi Suomen ja Venäjän, joka jäi lohkon jumboksi.

– Voittoa lähdettiin hakemaan. Belgialla oli paljon paikkoja ja (ensimmäinen) maali oli aistittavissa, totesi Robin Lod pettyneenä ottelun jälkeen.

Voittomaali tosin irtosi hieman halvalla tavalla, kun Belgian antama kulmapotku kimposi puskun jälkeen tolpan kautta Hradeckyn selkään ja siitä maaliin. Tätä ennen Hradecky torjui oivallisesti monta Belgian tonttia, kun etenkin Jeremy Doku hätyytteli Suomen puolustusta terävillä haastamisillaan.

Kerran myös paitsio pelasti Suomen, kun Romelu Lukakun varpaat sattuivat olemaan aavistuksen verran puolustuslinjan takana. Lopulta Lukaku kuitenkin onnistui maalinteossa, kun hän sinetöi loppulukemiksi 2–0 Belgian vastaiskun päätteeksi.

– Selkä suorana, voidaan olla ylpeitä joka jätkästä. Paska fiilis, mutta katsotaan nyt vielä, totesi Hradecky puhuttaessa mahdollisesta jatkopaikasta.

Suomalaisveskari lähetti myös terveiset suomalaiskannattajille tunnetta huokuvan haastattelun aikana.

– Uskomaton fiilis, ihan kuin olisi pelannut kotona. Semmoinen fiilis mulla tuli, että tänne haluaa takaisin. Suomi kuuluu arvokisoihin, sen voi sanoa, sanoi Hradecky jämäkästi.

Tulevien päivien ottelut ratkaisevat sen, päättyvätkö Huuhkajien pelit alkulohkoon vai irtoaako jatkopaikka lohkokolmosten vertailussa.

SUOSITUIMMAT