IL: Jälleen vartijakohu: Tällaisen videon päällikkö poisti anteeksipyynnön kera


Iltalehti kertoo TikTokissa levinneestä videosta. Siinä vartiointifirman toimitusjohtaja ja kenttäpäällikkö on käyttänyt nuorentavaa filtteriä. Hän toteaa pätkällä ”näyttävänsä aivan kanttihousulta”. Kanttihousu on halventava nimitys romanitaustaisesta mieshenkilöstä.

Iltalehti on tavoittanut vartiointifirman pomon kommentoimaan kohun aiheuttanutta videotaan. Tämä kertoo poistaneensa videon ja julkaisseensa anteeksipyynnön romaniyhdistyksen yhteydenoton jälkeen.

– Kuten siihen anteeksipyyntöönkin laitoin, niin nyky-yhteiskunnassa tämä ei ole ehkä enää niin sallittu vitsin aihe kuin ennen vanhaan. Ja ehkä se on hyvä muistutus itsellekin, että pitää vähän miettiä, mies selostaa Iltalehdelle.

– Ei tässä voi muuta kuin peiliin katsoa ja sormella osoittaa sinne, mies lisää.

Hän toteaa, ettei tarkoittanut videon julkaisulla mitään pahaa.

– Kun ajatellaan, että siellä on ollut niitä mustalaisten itse tekemiä vitsivideoita katalysaattorijutuista, niin en ajatellut, että se olisi ollut sen kummempi tai totuudenmukainen video.

Miehen mukaan ”katalysaattorijutut” ovat videoita, joissa ”mustalaiset autojen alla niitä korjatessa kertovat vitsillä mukamas varastavansa autoista katalysaattorit”.

SUOSITUIMMAT