IL: Näin Suomen mestari Jade Nyströmin sukupuolenkorjausprosessi vaikuttaa kilpauraan


Korkeushypyn Suomen mestari Jere Nyström, 17, vaihtoi tällä viikolla nimensä Instagramissa Jadeksi. Nuori lahjakkuus kertoo Iltalehdelle, että nimenmuutos ei ole vielä virallinen. Asian hoitaminen on kuitenkin suunnitelmissa. Jade-nimi oli hänen äitinsä ehdotus.

Näyttävä urheilija kertoi joulukuussa sosiaalisessa mediassa olevansa transsukupuolinen. Hiljattain syntymäpäiviään juhlinut Jade avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan Iltalehden haastattelussa. Hän aikoo luultavasti aloittaa sukupuolenkorjausprosessin vuoden kuluttua täytettyään 18 vuotta. Hormonihoitoja annettaisiin myös alaikäisille, mutta leikkauksia tehdään vain täysi-ikäisille.

Luonnollisesti urheilun superlahjakkuuden kilpauran kohtalo prosessin jälkeen kiinnostaa suomalaisia.

– Siinä vaiheessa, kun käyn kaikki prosessit läpi ja aloitan hormonihoidot, en voi kilpailla nykyisessä (miesten) sarjassa. Voisin kilpailla naisten sarjassa, mutta hormonien pitäisi olla sillä tasolla, että se olisi sallittua, Jade selventää tilannetta Iltalehdelle.

Jaden tavoitteena on Suomen ennätys, joka olisi hänen mukaansa mahdollinen noin kahdeksan vuoden sisällä. Lisäksi näyttävä nainen haaveilee mallinurasta.

SUOSITUIMMAT