IS: Avo­vaimo ei tehnyt mitään, vaikka mies kuoli ja lojui yli kuukauden lattialla – tällainen oli tuomio


Ilta-Sanomat uutisoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa annetusta tuomiosta, jossa 59-vuotiasta naista syytettiin heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta Tampereella.

IS:n mukaan naisen noin 50-vuotias avomies sai heinäkuisena iltana vuonna 2019 sairauskohtauksen ja tuupertui lattialle. Avovaimo oli kotona, mutta ei tehnyt asialle mitään. Hänen mukaansa mies oli ennen tuupertumista ”kiemurrellut ja konttaillut lattialla”, ja oli seuraavana aamuna kuollut.

Nainen jatkoi elämäänsä normaalisti puolisonsa ruumiin lojuessa lattialla. Kuolema paljastui vasta hieman yli kuukautta myöhemmin, kun naapurit alkoivat ihmetellä asunnosta tullutta pahaa hajua ja paikalle hälytetty poliisi teki karmean löydön.

Ruumista ei voitu enää tutkia, joten tarkka kuolinsyy jäi selvittämättä. Avovaimo kertoi esitutkinnassa poliisille, että tuupertuminen ei ollut miehelle poikkeuksellista tämän perussairauksien takia. Oikeus kuitenkin totesi, että mies olisi selvinnyt hengissä, jos hänelle olisi hälytetty apua ajoissa.

Nainen kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän vain sanoi, ettei saanut tehtyä asialle mitään.

Käräjäoikeuden antama tuomio naiselle heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta oli kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomiota kohtuullistettiin naisen omien sairauksien takia. Maksimirangaistus heitteillepanosta on kaksi vuotta ehdotonta vankeutta ja kuolemantuottamuksesta kuusi vuotta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Oikeusministeriö

SUOSITUIMMAT