IS: Yli 30 kansanedustajaa ilman koronarokotetta – ”Potaskaa puhuvat”


82 % kansanedustajista on saanut kaksi koronarokotetta, joten eduskunnan täysistunnot jatkuvat 5. lokakuuta omilla istumapaikoilla.

Peräti 36 kansanedustajaa joko ei ole ottanut koronarokotetta, tai siitä ei löydy tietoja eduskunnan terveyshuollosta. Rokottamattomien suuri 18 prosentin osuus hämmentää Ilta-Sanomien mukaan joitakin kansanedustajia.

– On ollut käytännön ongelmia muutamilla nuoremmilla kansanedustajilla, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio selittää IS:lle.

Eduskunnan rokoteryhmän vetäjä Veronica Rehn-Kivi (r) ja puhemies Anu Vehviläinen myös arvelevat, että jotkut nuoremmat kansanedustajat eivät esimerkiksi ulkopaikkakuntalaisina ole vielä saaneet rokotuksiaan tai eivät ole vielä ehtineet ilmoittaa niistä.

Kokoomuksen Janne Heikkinen, 31, ei usko näitä selityksiä. Hän otti oman rokotuksensa kesällä ja korostaa, että jokainen kansalainen on saanut rokoteaikoja ”hyvin vaivattomasti, oli kansanedustaja tai ei”.

– Ihan potaskaa puhuvat, jos joku sanoo että on ollut vaikea saada. Jos tahtoa on, ihan varmasti rokotteen on saanut tähän päivään mennessä, Heikkinen jyrisee IS:lle.

Heikkisen mukaan myös ilmoituksen antamisesta on muistutettu toistuvasti kokoomuksessa, koska se vaikuttaa eduskunnan turvallisuuskäytäntöihin.

Eduskunnan nuorin kansanedustaja, 27-vuotias Iiris Suomela, (vihr) sai rokotuksensa kesällä ja hänen mukaansa myös vihreissä on muistuteltu toistuvasti ilmoituksen antamisesta työterveyshuoltoon.

– Kyllä kun joidenkin henkilöiden (rokotevastaisia) salipuheita kuuntelee, niin ei valitettavasti ole yllättävä tieto, että kaikki eivät ole niitä hakeneet, Suomela päivittelee IS:lle.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT