Järkyttävä tilanne Espoossa: Mies hengenvaarassa eikä kukaan auttanut! Poliisi vetoaa kansalaisiin


Poliisi on tänä viikonloppuna tiedottanut Espoossa lokakuussa tapahtuneesta järkyttävästä onnettomuudesta. Mieshenkilö oli pudonnut tapaturman seurauksena junaraiteelle. Myöhemmin juna osui häneen.

Juna-asemalla oli ollut runsaasti liikehdintää onnettomuuden aikaan, mutta kukaan ei ollut tehnyt mitään miehen auttamiseksi. Poliisin mukaan yksi henkilö oli jopa käynyt kurkkaamassa radalle, mutta oli jättänyt miehen oman onnensa nojaan.

− Junaa laiturialueella odottamassa olleet olisivat voineet taulusta katsomalla huomata, että junan saapumiseen on aikaa muutamia minuutteja. Poliisin näkemyksen mukaan heillä olisi ollut mahdollisuus vähintään hälyttää apua välittömästi, rikosylikonstaapeli Kai Friman toteaa.

Kaikeksi onneksi mies selvisi junan törmäyksestä hengissä. Poliisi kuitenkin korostaa, että hengenlähtö oli hiuskarvan varassa.

− Vähintä, mitä junaraiteella tapahtuvan vaaratilanteen huomatessaan voi tehdä, on soittaa välittömästi hätänumeroon 112. Mahdollisuuksien mukaan sivulliset voivat myös pyrkiä herättämään junakuljettajan huomion esimerkiksi heiluttamalla kättä, valmiuspäällikkö Arto Muukkonen Väylävirastosta ohjeistaa.

Pääsääntönä kuitenkin on, että radalle ei saa koskaan mennä. 

− Älä mene 1,5 metriä lähemmäksi laiturin reunaa, ellet nouse junaan tai poistu junasta, Muukkonen lisää.

Poliisi muistuttaa, että hengenvaarassa olevan auttamisesta on säädetty laissa. Pahimmassa tapauksessa toisen hätään jättänyt syyllistyy pelastustoimen laiminlyöntiin. Rangaistuksena on sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta

SUOSITUIMMAT