Järkyttävä tilanne Hartolassa: Eläin roikkui auton perässä narun päässä


Poliisi tutkii viime elokuussa Hartolassa tapahtunutta epäiltyä eläinsuojelurikosta. Lisäksi kahta miestä epäillään eläinkuljetusrikkomuksesta.

Tutkinnan perusteella epäillyt olivat lähteneet kuljettamaan hiehoa toiselle maatilalle, jotta se olisi voitu vaihtaa toiseen nautaan. Siirtämiseen oli käytetty katsastamatonta hevoskuljetuskärryä.

– Kärryn sivulla oleva kapea kulkuovi oli jostain syytä auennut ja hieho oli pudonnut siitä tielle. Hieho oli sidottu päästään kiinni kärryn sisään pitkällä riimulla. Kärryn sisälle kiinni sidottu riimun toinen pää oli jykevässä solmussa, joten hieho jäi raahautumaan sen varassa hiekkatielle kärryn perään, poliisista kerrotaan.

Epäillyt eivät huomanneet hiehon putoamista. Auto pysäytettiin vasta, kun sivullinen pysäytti miehet asettumalla keskelle tietä. Epäillyt olivat nostaneet hiehon takaisin kyytiin ja jatkaneet matkaa.

Määränpäässä oli havaittu hiehon vammat, eikä eläintä haluttu siksi vastaanottaa. Miehet olivat lähteneet kuljettamaan loukkaantunutta hiehoa takaisin alkuperäiseen paikkaan.

– Kotitilalla miehet olivat teurastaneet hiehon. Poliisin päästyä paikalle pari päivää myöhemmin, oli teurasjäätteet hävitetty, lihat paloiteltu ja ripoteltu eri pakastimiin, poliisista kerrotaan järkyttävän tapahtumaketjun päätöksestä.

Hieho on sukukypsä, poikimaton nuori naaraspuolinen nauta. Hiehoiksi lasketaan yleensä yli kahdeksan kuukauden ikäiset, poikimattomat naarasnaudat.

SUOSITUIMMAT