Juhannuskokon voi sytyttää osassa maata – viikonlopun säästä tulossa lämmin, mutta epävakaa


Juhannusaaton sää on lämmin suuressa osassa maata. Sade- ja ukkoskuurot ovat kuitenkin mahdollisia koko viikonlopun ajan. Alkuviikon kaltaista superhellettä ei enää ole luvassa, sillä kuumin ilmamassa on nyt siirtynyt pois Suomen yltä. Lämpötilat jäävät alle 30 asteen lukemiin.

Lämpimiä päiviä on odotettavissa Etelä- ja Keski-Suomeen myös loppuviikolla, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

– Perjantaina ollaan 25–27 asteen tienoilla etelässä. Aurinko pääsee laajalti paistamaan ainakin jossakin vaiheessa päivää, vaikka kuurojen mahdollisuus onkin olemassa. Lämpötila on sateisemmalla hetkellä etelässäkin parinkympin tienoilla.

Voimakkaimpia sadekuuroja on luvassa Etelä- ja Länsi-Suomeen. Etelässä voi sateen lisäksi myös olla puuskaista tuulta.

– Kuuropilviä voi muodostua juhannusaattona Etelä- ja Länsi-Suomessa ja paikallisia ukkosia voi olla odotettavissa.

Ilmatieteen laitos varottaa paikoin voimakkaista ukkosista perjantain ja lauantain aikana Keski- ja Etelä-Suomessa. Sunnuntaina ukkosta voi esiintyä Keski- ja Itä-Suomessa.

Lauantaina ja sunnuntaina lämpötilat ovat noin 22–27 astetta, Lapissa viikonlopun lämpötila voi olla 20 asteen molemmin puolin.

Juhannuskokon voi sytyttää osassa maata

Viimepäivien sateet ja ukkoset ovat tarjonneet luonnolle kaivattua kosteutta ja metsäpalovaroituksia on purettu monilla alueilla. Juhannuskokon tekeminen saattaa siis tulla kyseeseen.

– Tilanne on kokkojen kannalta hyvä suuressa osassa maata. Jos kuuroja tulee, ne voivat edelleen poistaa varoituksia. Mutta nämä voivat vielä muuttua, kertoo Huutonen.

Metsäpalovaroitustilanne omalla paikkakunnalla kannattaa tarkistaa Ilmatieteen laitoksen sivuilta, ennen kuin kokon sytyttää.

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT