Jutta ja Juha Larmin ökylomakohde sai valtiolta yli miljoonan euron tuet – näin summaa selitellään IS:lle


Vuoden alussa Rantasalmella avatun Jutta ja Juha Larmin luksushotelli Kuru Resort on noussut otsikoihin saamiensa suurien valtiontukien myötä. Suuresta tukipotista ovat uutisoineen muun muassa Helsingin Uutiset ja Ilta-Sanomat.

Viime vuonna maksettiin maatalousalalle tukea yhteensä noin 2 miljardia euroa, josta viljelijät saivat 1,75 miljardia. Tukia sai 56 418 tahoa, josta 49 861 oli maatiloja.

Suurimmat Ruokaviraston yritystuet saivat Kuru Resortin ohella Pakkasmarja Oy (reilut 1,2 miljoonaa euroa) ja Juustoportti Food Oy (miljoona euroa). Kuru Resort sai Etelä-Savon Ely-keskuksen investointitukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta yhteensä 1 087 800 euroa, josta on saatu toistaiseksi 870 186 euroa.

Etelä-Savon Ely-keskuksen yritysasiantuntija Outi Kaihola selitti Ilta-Sanomille Kuru Resortin saamaa suurta summaa sillä, että tukia myönnettäessä katsotaan hankkeen vaikutukset alueelle ja yrityksen kasvuun.

– Kuru sijaitsee lähellä Järvisydämen matkailukeskusta, joka on kehittynyt varsin voimakkaasti, joten ne tukevat toisiaan, Kaihola sanoo IS:lle.

Alueelle halutaan saada myös kansainvälistä asiakaskuntaa, jota uniikki Kuru Resort Kaiholan mukaan houkuttelee.

– Haemme sitä, että kohteessa on elämyksellisyyttä.

Perusteena Kuru Resortin investointituelle on myös ollut maatalouden ulkopuolisen yritystoiminnan perustaminen ja kehittäminen harvaan asutulla maaseudulla, ”jossa ei ole hirveästi työpaikkoja”.

Noin 6 miljoonaa euroa maksaneessa Kuru Resortissa on päärakennuksen lisäksi 16 yksityistä villaa. Majoittumishinta alkaa 1 300 eurosta, joka on kahden yön minimihinta kahdelta henkilöltä. Hinta on selvästi korkeampi kuin esimerkiksi kansainvälisten turistien suosiossa olevan Kakslauttasen, jossa kaksi yötä lasi-iglussa maksaa 954 euroa. Rovaniemellä sijaitsevassa Arctic Treehouse Hotelissa voi viettää yhden yön 667 eurolla.

Jutta Larm on ollut aiemmin naimisissa edesmenneen ternimaitoyrittäjä Petteri Jussilan sekä poliisi Harri Gustafsbergin kanssa. Juha Larmin (ent. Rouvinen) kanssa hän on ollut yhdessä vuodesta 2016 lähtien. Pari avioitui vuonna 2018.

Alla kuva Kuru Resortin sisäänkäynnistä sekä sen alla esittelyvideo lomakohteesta.

Lähteet: Helsingin Uutiset, Ilta-Sanomat

SUOSITUIMMAT