Kaverusten hullu idea toteutui – moottorikelkoilla Kouvolasta Leville! Katso kuvat hurjasta reissusta


Kaverukset Jani Katajajuuri, Jaakko Kallunki ja Sami Sormunen saivat hullun idean ajaa moottorikelkoilla Kouvolasta Leville, ja toteuttivat hurjan seikkailunsa viime viikolla.

Katajajuuri ja Kallunki huristelivat moottorikelkoilla maastossa sekä vesistöjen jäillä, Sormusen seuratessa kaksikkoa teitä pitkin huoltoautolla.

Katajajuuren mukaan matkaidea syntyi kaverusten intohimoisen kelkkailuinnostuksen saamasta vitsailusta.

– Eli saatiin tuollainen päähänpistos vuosi sitten, kun oltiin Levillä. Porukka kyseli, että miksi ette aja täältä himaan noilla kun riittää intoa ajaa… Siitä se sitten lähti… Nyt kuukausi ennen reissua alettiin suunnittelemaan, että onko se ylipäätään mahdollista ja tultiin siihen tulokseen, että teoriassa kyllä. Vielä viikkoa ennen lähtöä muutettiin reitti kulkemaan Itä-Suomen kautta, kun Keski-Suomessa (Haapajärvellä, ennen Kainuuta) oli pudonnut kelkkoja järveen…, Katajajuuri kertoo Halloota.comille.

Lähes 1 500 kilometrin ajomatka Kouvolasta Leville onnistui alle viikossa, ja ajoaikaa siihen kului lähes 33 tuntia. Alla Katajajuuren tunnelmia matkan varrelta.

1. päivä (paskin päivä)

Lähtö Utin ABC:n pihasta ja eka yötauko todella huonojen reittien jälkeen oli Parikkalassa. Noin 237 kilometriä oli eka taival.

Valmiina lähtöön.

2. päivä

Lähtö Parikkalasta ja vedettiin vähän pidempi siivu, noin 340 kilometriä Nurmekseen… Se oli ehkä kivoin päivä ajaa. Helppoa baanaa ja paljon vesistöjä, missä pääsi lepuuttamaan paikkoja…

Jäällä on hyvä kelkkailla.

3. päivä

Kolmas päivä Nurmeksesta oli henkisesti raskain, kauheaa patikkoa missä maksiminopeus 30 km/h ja kauheaa selviytymisseikkailua koko päivä… Siitä päästiin Vuokattiin seuraavaksi yöksi. Alle 200 kilometriä, mutta pisin päivä henkisesti.

Joskus kelkka voi tipauttaa kuskin.

4. päivä

Ajettiin Vuokatista Syötteelle ja se oli makee päivä kanssa ajaa. Polariksesta meni sinä päivänä lämpötila-anturi.

Pieniä teknillisiä ongelmia Paljakassa…

Huolto pelasi ja saatiin Lapin ainoa lämpöanturi Oulusta vielä samana päivänä.

Syötteelle illaksi ja kelkka aamulla nippuun ennen lähtöä.

5. päivä

Syötteeltä Rovaniemelle ja tässä kohtaa huomasi, että alkoi jo reiteillä helpottaa, eikä enää ollut sellaista hullua patikkoa edessä…

Rovaniemen Jätkänkynttilä-silta.

6. päivä

Rollosta Leville.

Vihdoin perillä!

Se oli nopea päivä vetää ja siellä sitten olivat kaverit värkänneet hienon vastaanoton bar-alakertaan, missä sitten käytiin ilmoittautumassa ajokamat päällä ja saatiin kuksat, mihin oli kaiverrettu Kouvola-Levi 1 490 km.

Ainutlaatuinen muisto ikimuistoisesta matkasta.

Varsinaista ajoaikaa moottorikelkkojen selässä kertyi matkalla 32 tuntia 40 minuuttia.

Alla lisää upeita kuvia matkan varrelta.

Kuvat: Jani Katajajuuri

SUOSITUIMMAT