Kelan asiakkaita huijataan ”maksamatta jääneillä etuuksilla”


Kelan asiakkailta kalastellaan verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja. Kela varoittaa nimissään lähetetyistä huijausviesteistä, joissa väitetään, että asiakas saa maksamatta jäänyttä etuutta sen jälkeen, kun kuvitteellinen tarkastus on tehty. Viesti ohjaa asiakasta lisäämään pankkitietonsa sivustolle, joka avautuu huijauslinkin kautta.

Kelan mukaan huijausviesteissä väitetään virheellisesti, että viestin vastaanottaja on saanut liian vähän etuutta. Häntä ohjataan täyttämään hyvityslomake ja väitetään, että rahat maksetaan hänelle lomakkeen täyttämisen jälkeen. Viesti on kirjoitettu suomeksi, ja sen sisältämä linkki ohjaa kirjautumaan tietojenkalastelusivustolle.

Huijaussivulla yritetään urkkia verkkopankkitunnuksia.

Jos olet saanut huijausviestin, toimi näin:

  • Älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi vaadittuihin kenttiin
  • Älä avaa viestissä olevia linkkejä.

Jos epäilet, että luottokorttitietosi tai pankkitunnuksesi ovat joutuneet vääriin käsiin, ota välittömästi yhteyttä pankkisi asiakaspalveluun. Jos epäilet, että olet joutunut identiteettivarkauden uhriksi, tai jos pankkitietosi ovat päätyneet vääriin käsiin, löydät tilanteeseesi sopivia ohjeita Suomi.fi -sivulta.

Tee rikosilmoitus, jos epäilet rikosta. Voit tehdä rikosilmoituksen poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Tietoturvasyistä arkaluonteisia tietoja ei pidä lähettää muualla kuin Kelan verkkoasiointipalvelussa. Kela ei koskaan kysy sähköpostitse tai tekstiviestillä arkaluontoisia tietoja, kuten pankkitunnuksia tai luottokorttitietoja. Kelaan voi lähettää viestin OmaKelassa, johon kirjaudutaan osoitteessa kela.fi.

SUOSITUIMMAT