Kesämökkien hinnat ovat romahtaneet – yksi mökkityyppi ei mene millään kaupaksi


Talouselämän mukaan kesämökkien hinnat jatkavat lähes koko 2010-luvun jatkunutta putoamista.

– Jos muutama vuosi sitten mökki tontteineen maksoi 110 000 euroa, nyt sen arvo voi olla 75 000 – 85 000 euroa, mikkeliläisen Asenne LKV:n kiinteistönvälittäjä Jyrki Tulppo kertoi Talouselämälle.

Ylen mukaan kaava-alueiden rantamökkien hinnat ovat pudonneet koko maassa 23 prosenttia vajaan kymmenen vuoden takaisesta. Tulpon mukaan Mikkelin seudulla hinnat ovat pudonneet kohteesta riippuen 25–30 prosenttia.

Vapaa-ajan tonttien hinnat ovat saattaneet jopa puolittua.

– Esimerkiksi Saimaalla pelkästä tontista saattoi joutua maksamaan kymmenen vuotta sitten 150 000 euroa, mutta nyt sen voi saada puolella tuosta summasta, sanoi Mikkelin Kotijoukkueen kiinteistönvälittäjä Maria Hyytiäinen.

Monet kesämökkinsä myyntiä suunnitelleet ovat järkyttyneet nykyisestä hintatasosta.

– Monilla on se ajatus, että vähintään omat on saatava pois. Usein on myös luotu oma arvo mökille tai kotipaikalle. Realiteetti voi sitten olla sanoisinko pöyristyttävä myyjän kannalta. Nyt on ostajan markkinat, Hyytiäinen sanoi.

Tulpon mukaan sadantuhannen euron molemmin puolin olevat mökit menevät kaupaksi. Näissä mökeissä on mukavuutena tyypillisesti vain sähköt, eli juoksevaa vettä ei ole.

Mökin sijanti, kunto, ympäristön rauhallisuus ja ranta vaikuttavat menekkiin.

Yksi tietty mökkiryhmä on kuitenkin kiinteistönvälittäjien mukaan erityisen haasteellinen myytävä, hinnasta riippumatta.

– Jotkut kuivan maan paikat eivät mene kaupaksi. Vaikka niissä olisi mikä hintalappu, niin ostajan löytyminen voi olla sellainen diplomityö, ettei siihen kannata laittaa aikaa, Tulppo sanoi Talouselämälle.

– Käyttötarkoitus on niin rajallinen. Ei keksitä, mitä sillä tekisi, vaikka saisi puoli-ilmaiseksi.

Talouselämän mukaan kuivan maan mökki voisi sopia esimerkiksi metsästysporukan tukikohdaksi tai läheisen vesistöveneilyn tukikohdaksi.

Lähteet: Talouselämä, Yle

Kuva: Pixabay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT

Esko Eerikäinen jäi pois Radio Novan iltapäivästä – kertoi nyt poikkeuksellisen syyn

Radio Novan iltapäivässä viihdyttävä suosikkijuontaja Esko Eerikäinen ei tänään ilmestynyt studioon juontamaan, mikä kummastutti monia. Taustalla kerrottiin olevan henkilökohtaisia...

Suvi Teräsniskan avioliiton tila selvisi: Näin Suvi kertoo

Laulaja Suvi Teräsniska perui käytännössä kaikki kevään keikkansa tammikuussa. Tästä alkoivat mystiset kuiskuttelut Suvin avioliiton tilasta; laulaja kun on kertonut kuormittavasta arjesta...

Oletko nähnyt kuvan nuorukaista? Ei ole saatu yhteyttä 3 viikkoon

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja 14-vuotiaasta Markoksesta. Pojan omaiset eivätkä viranomaiset ole saaneet häneen yhteyttä kolmeen viikkoon. Markos on kuitenkin ollut yhteydessä kavereihinsa,...

Mitä tapahtui Remontti-Reiskalle – tältä Jorma näyttää nyt!

Aika moni suomalainen televisionkatsoja muistaa Jorma Piisisen, joka myös Remontti-Reiskana tunnetaan. Mies on täysin itseoppinut remontti- ja rakennusmies, joka...

Suomalaismies lääkäriin Kanarialla – tämä kuvalinkki ei ole heikkohermoisille!

Suomalaismiehen Kanarian-loma alkoi varsin erikoisella tavalla. Hän valitteli nukkumaan mennessään outoa suhinaa ja poksahtelua, jota korvasta kuului. Yö kului...

Jasmin Voutilaiselle esitettiin koskettava kunnianosoitus televisiossa

Tieto 27-vuotiaan Jasmin Voutilaisen menehtymisestä on koskettanut monia. Nuoren näyttelijän yllättävä poismeno huomioitiin myös maanantaina esitetyn Salatut elämät -sarjan jaksossa.

Eläkeläisnainen ryhtyi erikoiseen tempaukseen kaupassa – poliisit paikalle

Lahdessa Ajokadulla sijaitsevassa ruokakaupassa kiinnitettiin maanantaina huomiota erikoiseen tempaukseen. 70-vuotias nainen oli silminnäkijän mukaan ottanut hyllystä sushipaketin ja ryhtynyt...