Maailman suurin aikuisviihdesivu poisti suurimman osan sisällöstään – syytteitä lasten hyväksikäytöstä


Maailman suosituin aikuisviihdesivusto, Kanadasta lähtöisin oleva Pornhub, on myös maailman suosituimpien nettisivujen top 10 -listalla.

Joulukuun alussa New York Timesin toimittaja Nicholas Kristof paljasti, että Pornhubista oli löytynyt videoita, joissa tajuntansa menettäneitä naisia ja tyttöjä käytettiin hyväksi. Sivustolla oli myös ollut video alastomasta 14-vuotiaasta tytöstä, jonka elämä oli ajautunut vakavaan kriisiin videon julkaisun jälkeen. Kyseessä oli huippuoppilas, joka oli masentunut ja yrittänyt itsemurhaa videon takia. Kristofin mukaan laittomien videoiden jakaminen onnistuu Pornhubissa, koska sen käyttäjät voivat ladata videot sinne suoraan itse.

New York Timesin uutisen jälkeen luottokorttiyhtiöt MasterCard, Visa ja Discover lopettivat maksusuoritukset sivustolle.

Nyt Pornhub on reagoinut kritiikkiin poistamalla suurimman osan sisällöstään. CNN:n mukaan Pornhubin 13,5 miljoonasta videosta on jäljellä vähän alle 3 miljoonaa, koska kaikkien muiden paitsi sivuston itse varmistamien julkaisijoiden videot on poistettu.

Pornhub ilmoitti blogissaan tuomitsevansa jyrkästi kaikki laittomat julkaisut. Sivusto on muuttanut julkaisukäytäntöjään siten, että vain varmentamalla hyväksytyt käyttäjät voivat enää julkaista siellä materiaalia.

Sivusto huomautti olevansa jopa tarkempi sisällön suodattamisessa ja sensuroimisessa kuin sosiaaliset mediat Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat ja Twitter. Pornhubin mukaan esimerkiksi Facebook oli ulkopuolisen selvityksen mukaan ilmoittanut viimeisten kolmen vuoden aikana 84 miljoonasta julkaisusta, joihin liittyi lasten väärinkäytöksiä, kun saman ajanjakson aikana Pornhubissa niitä oli 118. Sivuston mukaan myös kyseiset 118 olivat liikaa, minkä vuoksi se aikoo tehdä kaikki tarvittavat toimenpiteet laittoman materiaalin julkaisun estämiseksi jatkossa. Julkaisijoiden täytyy nyt mm. lähettää sivustolle valokuva itsestään käyttäjänimensä kanssa.

Julkaisijoiden luotettava tunnistaminen etukäteen on erittäin tärkeää millä tahansa sivustolla, koska vaikka kuva tai video poistettaisiinkin sen julkaisun jälkeen, joku on jo voinut ehtiä kopioida sen ja jakaa eteenpäin.

Lähde: CNN

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT