Markku laittoi Aila-myrskyn vahingot hyötykäyttöön – katso upeat kuvat nerokkaasta ideasta!


Aila-myrsky jylläsi Suomessa 17. syyskuuta aiheuttaen laajalti tuhoja. Myrsky muun muassa repi talojen kattoja ja aiheutti pitkiä sähkökatkoja vähintään 90 000 kotitaloudelle ei puolilla Suomea.

Aila-myrsky kaatoi myös valtavia määriä puita. Metsäkeskuksen mukaan myrsky aiheutti koko maassa peräti 15–20 miljoonan euron metsätuhot. Kaatuneiden puiden joukossa oli myös kaksi suurta kuusta Markun tontilla Äänekoskella.

– Ei niitä raaskinu saunan pesäänkään pätkiä, kun oli niin suoran näköstä runkoa. Aikani siinä pohtiessa sainki idean poikasen päähän, ja tässä sitten tämä lopputulos mitä sain niistä aikaan. Oman pienen kuntosalin metsän reunaan, raittiiseen ulkoilmaan, Markku kertoo.

Alvenius on nähnyt Ruotsissa joitakin vastaavanlaisia liikuntapaikkoja ja heittää nyt Suomenkin päättäjille oivan idean.

– Muutamalla tonnilla pystyttäis jo monta salia pitkin kaupungin liikunta-alueita. 50 € suunnilleen meni tuon rakentamiseen. Bensat, vaijerit, lukot. Muuten on osat nurkan romuista. Monille se on iso kynnys lähteä sinne peilisaliin valvovan silmän alle treenaamaan. Tuommosia ulkoliikuntakeskuksia kun kaupunki pystyttäs sinne tänne, niin siellä vois sitte jokainen käydä vaikka itekseen nykimässä vaijereita. Eikä mitään turhanpäiväsiä salimaksuja olis. Tärkeintähän se olis et saatas jengi innostuu ulkoilmasta ja liikunnasta, Markku ideoi.

Alveniuksen kotipihan luonnonläheinen ja raikas kuntosali on syystäkin saanut somessa valtavasti kehuja. Katso alta lisää upeita kuvia projektista!

Kuvat: Markun kotialbumi

SUOSITUIMMAT