Mikko Rantanen johdatti Coloradon ratkaisuotteluun, Miro Heiskasen osuma laiha lohtu

Coloradon ja Dallasin välillä nähdään näiden pudotuspelien ensimmäinen seitsemän ottelun sarja. Suomalaiset olivat viime yön ottelussa jälleen näkyvästi esillä.

Miro Heiskanen viimeisteli jo 17. pisteensä pudotuspeleissä, kun Colorado Avalanchen veräjänvartija Michael Hutchinson hörppäsi avauserässä maskittoman rannelaukauksen helposti sisään. Hetkeä aiemmin Hutchinson oli torjunut ilmiömäisesti Heiskasen rakenteleman hyvän maalipaikan. Nikita Zadorov toi Avalanchen tasohin 31 sekuntia ennen 1. erän loppua.

Toisessa erässä Avalanchen Mikko Rantanen löysi oivaltavalla syötöllä joukkueen tehokkaimman puolustajan, Cale Makarin, jonka nousun jälkeinen rannelaukaus sujahti maalin kattoon, muuttaen tilanteeksi 2-1 Coloradolle.

Kolmannessa erässä Avalanchen ykköstykit Rantanen ja Nathan MacKinnon juonivat 3-1-osuman. MacKinnon rymisteli laidassa tehokkaasti ja väänsi kiekon John Klingbergin ulottumattomiin. Rantasen rynniessä maalille Esa Lindell yritti vielä heittäytyä eteen, mutta lättysyöttö napsahti Lindellin yli Rantasen lapaan ja tarkka laukaus ohitti Anton Khudobinin.

Lopussa MacKinnon viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 4-1. Coloradon suurin mietinnän aihe seitsemättä ottelua ajatellen tulee varmasti olemaan ylivoimapeli, joka ei tuottanut maaliakaan, viidestä yrityksestä huolimatta. Viisikkopelissä Avalanche on kuitenkin ollut tehollisesti parempi.

Dallasin kannalta tärkein asia on Coloradon ykkösviisikon pysäyttäminen, sillä Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon on takonut 14 playoff-kamppailussa jo hurjat 25 pistettä (9+16). Yhtä hurjaa menoa on nähty viimeksi 27 vuotta sitten, kun Wayne Gretzky takoi pisteitä playoffeissa vuonna 1993 yhtä monessa ottelussa kuin MacKinnon.

MacKinnon johtaa pistepörssiä, Rantanen on toisena (7+13=20) ja Heiskanen kolmantena (5+14=19).

Kuudennen ottelun koostevideo katsottavissa artikkelin alussa.

Seitsemäs kamppailu pelataan klo 23.00 Suomen aikaa perjantai-iltana.