Miksi nuohous kannattaa tehdä keväällä? Viisi tärkeää syytä



Kevät ei ole vain ikkunoiden pesun ja pihan haravoinnin aikaa. Juuri nyt on myös oivallinen hetki huolehtia kodin turvallisuudesta ja energiataloudesta tilaamalla nuohous ennen kesää. Tilaamalla ajoissa vältät syksyn ruuhkan ja mahdolliset viivästykset. Esimerkiksi viime heinäkuussa kalenterini täyttyi hetkessä, kertoo NKH Nuohouksen Jyri Keski-Huikku Seinäjoelta.

Vaikka nuohous mielletään usein syksyyn ja lämmityskauden alkuun, ammattilaiset suosittelevat sen tekemistä keväällä – eikä suotta. Tässä kuusi hyvää syytä hoitaa nuohous juuri nyt:

Keväällä saat nuohoojan helpommin
Syksy on nuohouspalveluiden ruuhka-aikaa, jolloin sopivista ajoista voi olla pulaa. Keväällä tilanne on rauhallisempi, ja aika järjestyy nopeammin – usein myös joustavammin asiakkaan aikataulujen mukaan.

Taloudellisesti fiksua
Puhtaassa hormissa veto toimii paremmin ja tulisija palaa tehokkaammin. Tämä tarkoittaa säästöä polttopuissa ja parempaa lämmitystehoa. Lisäksi säännöllinen nuohous voi pidentää hormin ja tulisijan käyttöikää.
– Nuohottu tulipesä ja savuhormi ovat valmiiksi putsatut, kun lämmityskausi alkaa. Jos huomaamme tulisijassa tai hormissa korjattavaa, ehditään niihin reagoida ennen syksyä, Keski-Huikku lisää.

Mökilläkin kannattaa nuohota keväällä
Kevätnuohous sopii erinomaisesti myös kesämökeille. Moni suuntaa mökille vasta kesälomalla, mutta nuohooja kannattaa kutsua paikalle jo keväällä – näin kesäkausi voi alkaa turvallisesti ja ilman yllätyksiä.

Helpottaa muistamista
Kun nuohouksen hoitaa keväällä aina samaan aikaan vuodesta, sen muistaminen helpottuu. Säännöllisyys auttaa myös seuraamaan hormien ja tulisijojen kuntoa.
– Meiltä lähtee aina muistutus, kun nuohous lähestyy, kertoo Keski-Huikku.

Kuinka usein pitää nuohota?
Lain mukaan vakituisessa asunnossa tulisijat ja savuhormit on nuohottava kerran vuodessa. Vapaa-ajan asunnoissa riittää kolmen vuoden välein – ellei käyttö ole erityisen runsasta.

Paloturvallisuus ensin
Nuohooja kiinnittää nykyään entistä enemmän huomiota myös paloturvallisuuteen ja mahdollisiin riskeihin.
– Työmme tavoitteena on varmistaa, että tulisijaa on turvallista käyttää ja että kaikki on kunnossa, Keski-Huikku sanoo.


SUOSITUIMMAT