Mitä ihmettä? Seinäjoen asuntomessualueen rantaan seilasi saari


Tällaista ei näe joka päivä!

Halloota.comin lukija lähetti toimitukseemme hauskoja kuvia, joissa näkyy vuoden 2016 Seinäjoen asuntomessukohteen edustalle Pruukinrantaan ajautunut saari.

Asiasta tietämättömille kyseessä näyttäisi olevan täysi mahdottomuus, mutta tilanne ei yllättänyt kuvat ottanutta lukijaa, sillä Kyrkösjärvellä moinen ei suinkaan ole ennenkuulumatonta. Järvellä nimittäin seilailee vastaavanlaisia saaria tämän tästä.

Kyrkösjärvi oli vielä 1960-luvulla pieni soinen lampi, josta tuli ruoppauksen ja Seinäjoen uudelleenohjaamisen jälkeen tulvavesien säännöstelyallas. Seinäjoen ja Ilmajoen rajalla sijaitseva tekojärvi täytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980. Sen vesipinta-ala on 640 hehtaaria ja sillä on rantaviivaa noin 19 kilometriä.

Tekojärven pohjasta on vuosien varrella noussut turvesaarekkeita ja -lauttoja, jotka ovat jumittuneet paikoilleen tai ajelehtivat ympäri järveä.

Asuntomessualueen rantaan ajautuneella saarella on jopa oma nimi, Uusi-Seilanti, joka näkyy sen kamaralle kiinnitetystä kyltistä.

seinajoki-asuntomessut-saari-kyltti-lukijakuva

SUOSITUIMMAT