Mitä lempivärisi kertoo sinusta?


Melkein kaikilla on lempiväri. Vaikka luulisit, ettei sinulla ole värisuosikkia, miellyttävät toiset värit silmääsi todennäköisesti enemmän kuin toiset.

Maailman suosituin väri on sininen, ja sen on myös miesten vaatevärisuosikki kautta maailman. Naiset sen sijaan suosivat pukeutumisessa mustaa.

Tilastollisesti katsoen keltainen on epätodennäköisin lempiväri, sillä ainoastaan 5 prosenttia ihmisistä kertoo sen olevan suosikkinsa.

Jos olet koskaan miettinyt, mitä lempivärisi kertoo sinusta, tämä artikkeli on sinulle. Analyyseissa on käytetty keittiöpsykologiaa reippaalla kädellä, mutta ehkä mukana on jokunen totuuden siemen.  

Jos lempivärisi on sininen…

Olet rauhallinen, viileä ja pidät asiat järjestyksessä keskimääräistä paremmin.

Sininen, meren väri, yhdistetään usein tyyneyteen. Sinistä väriä rakastavat löytävät usein rauhaa ja seesteisyyttä sieltäkin mistä muut eivät. Siniseen pukeutuvat ovat luotettavia ja rakastettavia, ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen.

Jos lempivärisi on punainen…

Olet rohkea, seksuaalisesti latautunut ja haluat tehdä lähtemättömän vaikutuksen.

Tutkimukset osoittavat, että molemmat sukupuolet viehättyvät punaiseen pukeutuneesta henkilöstä eniten.

Ihmiset, joiden lempiväri on punainen yleensä tiedostavat värin voiman. He ovat ulospäinsuuntautuneita ja riittävän rohkeita käyttääkseen tätä edukseen.

Mielenkiintoista kyllä, on myös osoitettu, että naiset valitsevat ylleen punaista todennäköisemmin kuukautiskierron hedelmällisimmässä vaiheessa.

Jos lempivärisi on vihreä…

Olet taipuvainen laittamaan paljon painoarvoa rahalle ja turvallisuudelle.

Voisi helposti kuvitella, että vihreä lempiväri viittaisi jotenkin luontorakkauteen. Väripsykologian mukaan se kertoo kuitenkin henkilön epätoivoisesta halusta tuntea olonsa turvalliseksi, niin taloudellisesti kuin ihmissuhteissakin. Vihreästä pitäville toisten mielipiteet ovat tärkeintä, ja niinpä he haluavat olla menestyneitä, varakkaita ja suosittuja sosiaalisissa ympyröissään. He ovat myös todennäköisimmin jatkuvalla laihdutuskuurilla.

Jos lempivärisi on pinkki…

Olet hieman naiivi, elänyt suojattua elämää, herkkä.

Pinkin ystävät pitävät pinkistä, koska kokevat sen tarjoavan paon vääjäämättömästi lähestyvästä aikuisuudesta. He ovat lapsellisia kanssakäymisessään toisten ihmisten kanssa. Pinkin ystävät toivovat näyttävänsä hyvältä punaisessa, kun he vihdoin aikuistuvat – huomaamatta, että ovat itseasiassa olleet aikuisia jo kauan aikaa.

Jos lempivärisi on oranssi…

Olet ystävällinen, helposti toisten kanssa toimeen tuleva, luova.

He, joiden lempiväri on oranssi, haluavat olla huomion keskipisteenä, ovat usein prameilevia, eivätkä yleensä ajattele vakavia asioita. He ovat ystävällisiä, mistä ihmiset ensi alkuun pitävät, kunnes kyllästyvät oranssin pröystäilevään tyyliin.

Jos lempivärisi on violetti…

Olet hieman outo, omalla erityisellä tavallasi.

Ihmiset, joita viehättää violetti, ovat hippimäisiä ja hieman epäkäytännöllisiä utopistisine ideoineen. Heitä viehättää realismin sijaan mystiikka, eikä heidän tapansa nähdä maailma aukea helposti ulkopuolisille.

Jos lempivärisi on harmaa…

Olet sitoutumiskammoinen.

Jossain mustan ja valkoisen välimaastossa on harmaa, väri, joka ei vaan osaa sitoutua. Sama pätee niihin, joiden lempiväri se on. Väripsykologian näkökulmasta harmaa on tunteeton, tylsä, vetäytynyt ja päättämätön. Harmaata rakastavilla ihmisillä ei usein ole voimakkaita mielipiteitä suuntaan tai toiseen. He voivat ottaa, tai jättää, useimmat asiat, sen suuremmin tunteilematta.

Jos lempivärisi on musta…

Olet toisaalta apea, toisaalta hienostunut.

He, joiden lempiväri on musta, ovat usein monimutkaisia kontrollifriikkejä. Heidän realistinen maailmankuvansa pitää huolen siitä, että he pysyvät aina pessimisteinä ja ankeina, mikä saa heidät näyttämään hienostuneemmilta kuin he kenties oikeasti ovatkaan.

Jos lempivärisi on valkoinen…

Olet viaton (tai ainakin kuvittelet olevasi).

Valkoinen tuo mieleen viattomuuden. He, jotka pitävät valkoisesta haluavat vakuuttaa muut (ja itsensä) puhtaudesta ja viattomuudesta, joka todennäköisesti ei pidä paikkansa.

He ovat erittäin huolellisia ulkonäkönsä suhteen, ja muista ihmisistä poiketen onnistuvat pitämään valkoisen valkoisena.

Jos lempivärisi on ruskea…

Olet vähäeleinen ja mukava.

Heillä, jotka rakastavat ruskeaa, ei ole tarvetta pöyhkeilyyn. He pitävät asioista sellaisena kuin ne ovat, eivätkä perusta muutoksen tuomista hankaluuksista. He ovat luotettavia, säästäväisiä ja suoria. Hetken mielijohteesta tehdyt asiat eivät ole heidän juttunsa.

Jos lempivärisi on keltainen…

Olet onnellinen idealisti, joka aliarvioidaan aivan liian usein.

Vaatii optimistista persoonallisuuta valita väripaljouden joukosta keltainen. Optimismi, ja sen kumppani idealismi, saavat keltaista rakastavat ihmiset vaikuttamaan hieman hulluilta tai hassuilta, mutta tämä johtuu vaan ankeiden ihmisten omasta kateellisuudesta.

Lähde: Bustle

SUOSITUIMMAT