MTV: Asiakkaiden henkilötunnukset lojuivat hylätyssä kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä


MTV uutisoi yksityishenkilön kesäkuussa Ylöjärvellä tekemästä hätkähdyttävästä löydöstä. Hän oli liikkunut entisen Ylisen kuntoutuskeskuksen alueella ja havainnut papereita, joissa oli entisten asukkaiden nimiä ja henkilötunnuksia. Lisäksi dokumenteissa oli tietoja henkilökunnasta ja myös erään asukkaan valokuvia oli levällään.

Löytäjä oli ottanut yhteyttä Taysin tietosuojavastaavaan. MTV:n selvityksen mukaan tapahtumaketjun syynä on inhimillinen virhe. Kuntoutuskeskus on ollut tyhjillään vuodesta 2016 saakka. Silloin kehitysvammapalvelut siirtyivät Pitkäniemen alueelle Nokialle.

Asiakas- ja henkilötietoja sisältävät dokumentit oli pääosin seulottu ja siirretty Taysin arkistoihin. Pieni määrä papereita oli kuitenkin jäänyt vahingossa tiloihin. Ne olivat lukitussa varastossa, mutta sinne on sittemmin murtauduttu.

– Olemme todella pahoillamme tapahtuneesta ja ryhdyimme heti ilmoituksen saatuamme tarvittaviin toimiin. Paperit on kerätty pois, ja olemme suoraan yhteydessä heihin, joiden tietoturvariskit ovat tapahtuneen vuoksi suurentuneet, kertoo Taysin kehitysvammapalveluiden toimialuejohtaja Tuulikki Parikka MTV:lle.

SUOSITUIMMAT