MTV: Outin miehen muistotilaisuus pelasti viiden nuoren hengen


MTV Uutisten toimittajan Outi Airolan edesmenneen miehen viimeinen matka sai maanantaina hyvin yllättävän käänteen. Kokkolasta lähti iltamyöhään vajaan sadan hengen venesaattue. Määränpäänä oli avomeri, jonne Outin puolison tuhkat oli tarkoitus sirotella.

Matkalla Outin seurue kuitenkin havaitsi tutun miehen huitomassa. Mies on lähes mykkä, mutta jonkin ajan kuluttua selvisi, että hän pyytää eleillään apua. Lähistöllä oli vene, jossa oli neljä 10-15 -vuotiasta nuorta. Pieneen jollaan oli tullut jo vettä. Paikalle saatiin nopeasti muistotilaisuussaattueeseen kuulunut alus, jossa oli kolme meripelastajaa.

Lisäksi veneessä oli ollut viides nuori, joka oli uinut jonkin matkan päähän meripoijulle. Outin seurue pelasti hänet köyden avulla hengenvaarasta.

Myöhemmin oli käynyt ilmi, että nuorten puhelimet olivat kastuneet, eivätkä he siksi pystyneet itse hälyttämään apua. Outin mukaan oli sattumaa, että he olivat vasta tuohon aikaan liikkeellä. Lähtöä oli lykätty huonojen sääolosuhteiden vuoksi. Ajoitus pelasti hyvässä lykyssä viiden lapsen ja nuoren hengen.

– Kun sieltä tultiin takaisin siihen lahteen, niin myrsky tyyntyi aivan niin kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan, ja Pohjantähti syttyi palamaan ja loistamaan taivaalla, Outi kuvailee tunteikkaan matkan päätöstä MTV:lle.

SUOSITUIMMAT