NHL: Miro Heiskanen mukana hyvässä ja pahassa, Mikko Rantanen tehokkaana tärkeillä hetkillä – ottelun kaikki suomalaiset tehopisteille

Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen ottelusta ei sähköä puuttunut. Suomalaiset keräsivät jälleen komean tukun pisteitä.

Colorado oli tuskaillut Dallas-sarjassa etenkin maalinteon yksipuolisuudesta, sillä maaginen ykkösketju oli viimeistellyt kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueen kaikki viisi maalia. Kolmannessa ottelussa kaivattua leveyttä löytyi muistakin ketjuista.

Ottelun avauserässä Dallas meni 1-0-johtoon Tyler Seguinin maalilla. Miro Heiskanen sai osumaan syöttöpisteen, joka nostaa Heiskasen saldon jo 15 tehopisteeseen. Maaleja Heiskanen on viimeistellyt kolme.

Toisessa erässä Colorado otti ohjat iskemällä kolme maalia ja meni 1-3-johtoon, mutta Dallas vastasi samalla mitalla 3. erässä viimeistelemällä niin ikään kolmesti ja käänsi pelin 4-3:een. Roope Hintz nappasi syöttöpisteen 2-3-kavennukseen ja Esa Lindell sai puolestaan syötön 4-3-osumaan.

Coloradon tasoitus syntyi Miro Heiskasen epäonnen myötä, kun suomalaispakki yritti liian nopeaa suunnanmuutosta keskialueella ja mies kaatui siniviivan jälkeen. Heiskasen syöttö ei tavoittanut joukkuetovereita, joten Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen karkasivat tekemään 4-4-maalin. Osuma oli Rantasen viides playoffeissa, syöttöpisteitä on kymmenen.

Ottelun lopussa nähtiin hieman kyseenalainen tilanne, sillä Rantanen taklasi Heiskasen keskialueella nurin ja Colorado pääsi kuittaamaan tyhjään maaliin 4-6-osuman. Rantanen sai myös syöttöpisteen tilanteessa. Rantanen käytti tilanteessa jonkin verran poikittaista mailaa, mutta tuomarit eivät nähneet tilanteessa jäähyn arvoista rikettä. Heiskasen saldo jäi ottelussa -3:n verran pakkasen puolelle, suomalaisen oltua jäällä kaikkien Avalanche-maalien aikana 3. erässä.

Oheisella videolla kooste Coloradon ja Dallasin kohtaamisen parhaista paloista.

Yön NHL-tulokset:

Philadelphia Flyers – NY Islanders 4-3 ja.
Dallas Stars – Colorado Avalanche 4-6 (Mikko Rantanen COL 1+1, Miro Heiskanen DAL 0+1, Roope Hintz DAL 0+1, Esa Lindell DAL 0+1).