Nuoret Leijonat aloitti MM-kultajahdin komealla voitolla – ykkösketju namutteli hirmupisteet

Viime joulukuusta elokuuhun siirretyt alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat alkoivat eilen Kanadan Edmontonissa ryminällä, kun Latvia jäi Suomen jalkoihin 6-1.

Yllä olevalla videolla päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ennen kisoja pelattuja harjoitusotteluita, joista viimeisessä Suomi voitti hallitsevan maailmanmestarin USA:n 5-2.

Suomen aloitusottelussa Latviaa vastaan ykkösketjun tähtipelaajat olivat odotetusti tehokkaimmat pistenikkarit. Joakim Kemell teki Suomen ensimmäisen maalin ensimmäisen erän puolivälissä. Noin kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Kemell vei Suomen johtoon 2-0. Toisen erän alussa Suomen johto oli jo 3-0 Brad Lambertin ylivoimamaalin myötä. Erän lopussa Roni Hirvonen maalasi lukemiksi ylivoimalla 4-0.

Latvia kavensi ylivoimalla kolmannen erän alussa 4-1, mutta Aatu Rädyn ja Kasper Puution maalit sinetöivät lopputulokseksi 6-1.

Suomen ykkösketju napsi ottelussa yhteensä 10 tehopistettä: Kemell 2+2=4, Roni Hirvonen 1+2=3 ja Aatu Räty 1+2=3.

Alla eilisen ottelun maalikooste ja tilastot.

Näin turnaus jatkuu

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Edmontonissa 9.-20.8. Suomen alkulohkossa ovat Latvia, Kanada, Slovakia ja Tshekki. Toisessa alkulohkossa pelaavat Itävalta, Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja USA.

Torstai-iltana 21.00 Suomen aikaa vastassa on Tshekki, joka voitti avausottelussaan Slovakian.

MM-turnauksen kaikki ottelut ovat katsottavissa discovery+-palvelussa. Kaikki Suomen ottelut sekä ottelut välieristä finaaleihin nähdään myös TV5:lla ja aloitetaan Leijona-studiolla.