Nyt selvisi, koska koronarajoitukset voidaan poistaa


Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi tänään, että koronarajoitukset voidaan poistaa sitten, kun maan rokotekattavuus on vähintään 80 prosenttia.

Tänään järjestetyssä STM:n ja THL:n tiedotustilaisuudessa arvioitiin, että 80 prosentin kattavauus ei ole mahdollista vielä syyskuun aikana.

THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoi, että viime viikolla ylitettiin 80 prosentin rokotekattavuus vasta ensimmäisen rokotteen osalta.

– Sanoisin, että menee lokakuun puoleenväliin varmasti, että 80 prosentin rokotekattavuus saavutetaan kahdella annoksella, Kontio arvioi.

Hallitus neuvottelee tänään turvaväleistä ja koronapassista

Hallitus neuvottelee tänään klo 13 alkaen Säätytalossa koronatoimenpiteistä. Marin sanoi ennen kokousta, että määritelmä kahden metrin turvavälistä halutaan poistaa tartuntatautilaista mahdollisimman pikaisesti. Hän arvioi, että asia menee eduskunnan käsittelyyn aikaisintaan ensi viikon tiistaina.

Työministeri Tuula Haatainen (sd) totesi, että STM ja THL esittävät hallitukselle tänään ehdotuksen, joka käydään yhdessä läpi.

Hallitus keskustelee Marinin mukaan tänään myös koronapassin vapaaehtoisesta käyttöönotosta. Koronapassin ansiosta myös suuremmat tapahtumat olisivat mahdollisia ilman rajoitusten käyttöä.

Ilmastorajoituksista erimielisyyttä

Tänään keskustellaan myös ilmastorajoituksista. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd) mukaan asiasta olisi jo sovittu, mutta valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) mukaan rajoituksista on vielä näkemyseroja.

Kuva: Valtiokonttorin kanslia / Laura Kotila

SUOSITUIMMAT