Odotettu F1-kausi käynnistyy televisiossa erityisjärjestelyin


Formulafanien odotus on vihdoin ohi ja moottorit käynnistyvät. Poikkeusoloissa alkavan F1-kauden tempo on tiivis ja jännitettävää riittää lähes jokaiselle viikonlopulle. Mukana on edelleen kaksi suomalaistähteä: Valtteri Bottas lähtee mestaruusjahtiin Mercedeksen F1-tallissa ja Kimi Räikkönen jatkaa Alfa Romeon ratissa.

Maaliskuussa F1-kauden avauskilpailu Melbournessa peruttiin dramaattisesti vain tunteja ennen vapaiden harjoitusten alkamista. Siitä asti formulan paluuta on odotettu kuumeisesti. Kausi saadaan vihdoin käyntiin Itävallassa heinäkuun 5. päivä, mutta turvallisuuden takaavia erityisjärjestelyitä on paljon. Yleisöä ei esimerkiksi osakilpailuihin päästetä lainkaan, ja kisoja järjestetään samoilla radoilla peräkkäisinä viikonloppuina

C More tekee tiivistä yhteistyötä F1-organisaation kanssa, joka rajoittaa myös paikalle saapuvien televisioyhtiöiden määrää. Ohjeistusten mukaisesti C Moren F1-tiimi aloittaa kauden poikkeuksellisesti Suomessa. Varikkotoimittaja Mervi Kallion oli tarkoituksena kiertää formulasirkuksen mukana lähes kaikki osakilpailut, mutta ainakaan kauden alkupuolella Kallio ei tien päälle pääse, vaan johtaa Suomessa studiokeskusteluja yhdessä uuden F1-juontajan Ville Lepistön kanssa.

– Toivomme tietysti, että tiimi saataisiin tapahtumien keskipisteeseen mahdollisimman pian, mutta terveys edellä mennään – se on tärkeintä. Erikoisjärjestelyillä, yhteistyössä FOM:n kanssa, pyrimme saamaan esimerkiksi suomenkieliset haastattelut Bottakselta ja Räikköseltä. Luvassa on myös muita haastatteluja ja tunnelmakuvia varikolta ja lähtösuoralta kisan alla, erikoistilannetta kuvailee MTV Urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Asiantuntijoina uuteen kauteen jatkavat Ossi Oikarinen, Mika Salo ja Aaro Vainio; selostamossa hallitsee Niki Juusela. Omat kisakiireet ovat vieneet F1-tiimin konkarijäsenen Toni Vilanderin kesäksi Pohjois-Amerikkaan. Vilander nähtäneen mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksin studiossa, mutta selostamoon pääsyä Vilander joutuu toistaiseksi odottelemaan.

Entistä kokonaisvaltaisempi formulaelämys

Heinäkuussa testiin pääsevät ensimmäistä kertaa cmore.fi:n F1-livecenterin uudet Onboard-kamerat, joita jokaisessa osakilpailussa on tarjolla yhteensä viisi. Kahden suomalaiskuljettajan sekä kahden muun kärkipään kuljettajan lisäksi viidennellä Onboard-kanavalla nähdään C Moren F1-tiimin valitsema kuljettaja, joka nostetaan samalla viikolla erityistarkasteluun myös C Moren ja MTV3:n lähetyksissä.

Lisäksi katsomiskokemusta voi personoida jo viime kaudelta tutuilla F1 Ajanotto, F1 Sijainti sekä F1 Mixed Onboard -lisäkanavilla. Viimeisin loikkaa vuoron perään kaikkien kilpailun kuljettajien kyytiin.

C More lähettää suorana kaikki kisaviikonlopun ajotapahtumat. Lisäksi tunnelmaan virittäydytään lauantain ja sunnuntain ennakkolähetyksissä. Päivän ajotapahtumat puolestaan paketoidaan asiantuntijoiden johdolla Jälkihöyryissä. C More näyttää suorana myös kaikki Formula 2 ja Formula 3 -luokkien startit, joihin suomalaisväriä tuo urakkansa Formula 3 -sarjassa tshekkitalli Charouz Racingin kilpurissa aloittava Niko Kari.

Myös MTV3 on tiukasti kiinni F1-kauden tapahtumissa. Poikkeustilanteesta huolimatta kisaviikonloppu käynnistyy tuttuun tapaan torstai-illan Formulasirkuksella, jossa Mervi Kallio vierailee kisakaupunkien sijaan merkittävissä suomalaisissa moottoriurheilukohteissa ja tapaa kotimaisia formulapersoonia. Luvassa on totta kai myös tuoreimpia varikkotunnelmia ja taustatarinoita uuden kisaviikonlopun alla. Lisäksi F1 Extrat, F1 Ennakkotunnelmat, F1 Paalupaikka ja F1-kisakooste täydentävät MTV3-kanavan tarjontaa.

F1-kalenteri 2020

F1-kauden kahdeksan ensimmäistä Euroopan osakilpailua on vahvistettu. Kauden on määrä loppua joulukuussa, ja tavoitteena on ajaa kaikkiaan 15-18 osakilpailua. F2- ja F3 -sarjat alkavat samalla ohjelmalla F1:n kanssa.

5.7. Itävallan GP
12.7. Steiermarkin GP (Itävalta)
19.7. Unkarin GP
2.8. Britannian GP
9.8. F1 70 vuotta -GP (Iso-Britannia)
16.8. Espanjan GP
30.8. Belgian GP
6.9. Italian GP

Lähde ja kuva: C More

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT