Ubisoftin pelejä moititaan usein samalla kaavalla tehdyiksi ja pelimaailman alueita toistensa kopioiksi. Tämä pitää osaltaan paikkansa, mutta silti Far Cry 6 on oivallista tasoa niin ulkoasultaan, tarinaltaan, huumoriltaan kuin toiminnaltaankin. Hyppäys taannoisen Far Cry 3:n maailmasta oli melkoinen, sillä se on sarjan edellinen pelaamani peli. Vaikutelma oli heti alkuun vahvasti positiivissävytteinen.
Heti pelin alussa pienen kaupungin idylli särkyy, kun sotilaalliset joukot valtaavat kujat ja torit säälimättä asukkaita lainkaan. Pelaaja astuu Dani Rojaksen, pelin protagonistin saappaisiin ja aloittaa pitkän matkansa. Heti alkuun silmiin pistää oivallisen tyylikäs graafinen ulkoasu sekä mainio äänimaailma. Maailma tuntuu myös hyvin elävältä.
Yksin ei tarvitse selviytyä, sillä Rojas kohtaa matkallaan jos jonkinlaisia ihmisiä, jotka luonnollisesti tarjoavat apujaan, yleensä pieniä palveluksia vastaan. Onpa Far Cry 6:een laitettu mukaan myös yhteistyöpeli, joka kylläkin toimii vain verkon yli pelattaessa eikä esimerkiksi samalta kotisohvalta. Mahtuupa mukaan myös pelaajan käskyttämiä apureita, jotka lisäävät meininkiä taisteluihin.
Puitteet ovat kunnossa, sillä äänet, monipuolisesti kustomoitavat kontrollit, tekstitykset ja muut pelattavuuteen vaikuttavat yksityiskohdat saa säädettyä viimeisen päälle mieluisikseen. Sitä pidin hieman erikoisena, että Rojas ja muut pelin npc-hahmot puhuvat pääosan englantia, mutta sekoittavat siihen ajoittain paikallisesti puhuttua kieltä. Tämä hiukan hankaloitti ymmärtämistä välillä, teksteistä huolimatta. Mutta positiivisena puolena voi todeta oppineensa muutaman espanjankielisen sanan, kuten ”muy bien”, ”hyvä on”.
Valittavissa on kaksi vaikeustasoa, joista toinen sallii enemmän virheitä, kun taas toimintaa janoaville on valittavissa astetta haastavampi kokemus. Haastavammalla tasolla tekoälyn voi sanoa tarjoavan kohtalaisen vastuksen, mutta kokeneempi räiskijä tai äänetöntä toimintaa harrastava pelaaja selviää hengissä varsin helposti. Viholliset on myös mahdollista tiedustella etukäteen mukana olevan älypuhelimen avulla, paljastaen näiden heikkouksia ja muita ominaisuuksia.
Asevalikoimasta löytyy jos jonkinlaista vempelettä, aina pistooleista liekinheittimiin ja konekivääreihin. Lisäksi Rojas on varustettu muun muassa laskuvarjolla. Sodan tuntu vaikuttaa hyvältä, oli sitten kyseessä isompi vihollisen linnake tai matkalle osunut tiesulku. Joskus on myös kiva harrastaa täysin äänetöntä taistelua ja napsia viholliset pois yksi kerrallaan. Tosin jäin hieman kaipaamaan karttamerkintöjä kaatuneiden vihollisten osalta, sillä minikartassa ei näy lainkaan heidän pudottamiaan tarvikkeita. Sen sijaan valmiiksi sijoitetut esineet ovat helposti löydettävissä.
Far Cry 6:n kantavia voimia ovat tunnelmallinen musiikki, laaja maailma, tekemisen vapaus ja paikoin myös huumori tavatun väestön jutellessa Rojakselle. Jos toimintaa halajaa enemmän, niin sitä myös löytää varsin helposti. Päätarina herättää taatusti tunteita ja tarjoaa pelattavaa pitkäksi aikaa. Paikoin meno tuntuu kuitenkin hieman toistavalta, mutta pääjuoni on silti pelin parasta osaa. Brutaaliutensa vuoksi Far Cry 6 ansaitsee erittäin perustellusti K–18-leiman, eikä peli välttämättä sovellu herkemmille ihmisille. Samalla se tarjoaa hienon taistelupainotteisen ja huumoripitoisen seikkailukokemuksen, jota voi suositella kaikille toimintapeligenrestä innostuville.
Tähdet: 4/5
Testialusta: PlayStation 5
Saatavuus: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Amazon Luna, Google Stadia, PC (Windows)
Genre: Ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelaajamäärä: 1–2 (2 pelaajaa verkossa)
Ikäraja: 18
Kehittäjät: Ubisoft Milan, Ubisoft Toronto
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 6.10.2021