Final Strike Gamesin kehittämä Rocket Arena tuo raikkaan tuulahduksen toimintapelien värikkääseen maailmaan. Kaoottinen kolmen pelaajan välinen areenatyyppinen taistelupeli on parhaimmillaan erittäin hyvää viihdettä.
Rocket Arena tarjoaa alkuun lyhyen tutorial-osuuden, jossa opetetaan pelin perusmekaniikat varsin kattavasti. Liikkuminen, tähtääminen, tuplahypyt, erilaiset hyökkäykset ja kokonaisvaltainen ympäristön hyödyntäminen kuuluvat olennaisiin osa-alueisiin. Ensivaikutelma tuntuu silti kovin peruskauralta, kuin tylsähkön lastenpelin taaperonaikaisilta askelilta. Tämän ei pidä kuitenkaan antaa häiritä liikaa.
Kun varsinaiseen toimintaan pääsee viimein mukaan, niin meno on aivan toista luokkaa. Mainio pelitempo, vapaus liikkua ympäriinsä ja vastustajien tulittaminen on erittäin hauskaa puuhaa. Kentältä löytyvät tehosteet sekoittavat peliä sopivalla tavalla ja graafinen väriloisto häikäisee silmiä. Pirteä ääni- ja musiikkimaailma korostaa hauskaa menoa hetki hetkeltä. Näppäimiä ei meinaa alkuun millään muistaa, mutta jopa peliohjaimen näppäinten jatkuva satunnainen painelu saa melkoisesti tohinaa aikaan. Näkymä on parhaimmillaan kuin vauhdikasta piirrettyä katsellessa.
Pelimuotoja on ahdettu mukaan peräti viisi kappaletta. Perinteisempiä kohtaamisia edustaa Knockout, jossa tavoitteena on pudottaa vastapuolen pelaajia ulos areenalta. Treasure Huntissa kahmitaan kolikoita arkusta pitämällä kirstua hallussa. Rocketballissa taas pelataan eräänlaista jalkapalloa. Näiden lisäksi pystyy pelaamaan kustomoituja otteluita yksin tai oman porukan kesken. Päänäyttämönä toimii kilpailullisempi Ranked-tila.
Kynnys lähteä pelin pariin tuntuu aluksi mukavalta. Pari lämmittelymatsia bottipelaajia vastaan on kelpo tapa opetella hahmojen taitoja. Erilaisia hahmoja on kymmenen kappaletta ja jokaisella on kolme taitoa käytössään. Rocket Arenan ongelma on kuitenkin siinä, että pitempään peliä tahkonneet konkarit pyyhkivät helposti lattiaa aloittelevien pelaajien kustannuksella. Tilanteet ovat monesti niin nopeita, ettei välttämättä ehdi edes tajuta tapahtunutta. Kaiken kukkuraksi osa hahmoista vaikuttaa muita paremmilta, joka lisää etua konkareiden hyväksi tietouden kautta. Kynnys hypätä mukaan on korkea.
Rocket Arena ei ole missään nimessä huono peli, mutta odottelua kamppailujen välissä on aivan liikaa. Kaikkein mieluiten pelejä tahkoaisi ihmispelaajia vastaan, mikäli niitä vain löytyy, sillä otteluita saa toisinaan hakea turhauttavan kauan. Alkuun peli jopa maksoi noin 30 euroa, mutta hinta tipahti ennätysnopeasti viiteen euroon, madaltaen kynnystä melkoisesti. Kovin suurta yhteisöä ei ole kuitenkaan ehtinyt muodostua hakuajoista päätellen. Se on sääli, sillä potentiaalia on paljon.
Sisältönsä puolesta Rocket Arenaa voi toki suositella kaikille reippaasta ja värikkäästä toiminnasta kiinnostuneille. Pelaajayhteisön väljyys on kuitenkin iso kynnys uudelle pelaajalle sellaisessa pelissä, jossa tarvitaan kilpakumppaneita. Pari ilmaisviikkoa olisi enemmän kuin paikallaan sen laajentamiseksi. Kaikeksi onneksi peliä voi pelata ristiin eri alustojen kanssa, joten se parantaa mahdollisuuksia.
Tähdet: 3,5/5
NUORTEN MIELIPIDE
Päätimme selvittää Rocket Arenan varsinaiselta kohderyhmältä, mitä mieltä he olivat uudesta tulokkaasta online-räiskintäpelien kovasti kilpaillussa maailmassa.
Rocket Arena on selkeästi suunniteltu houkuttelemaan värikkään ulkoasun ja monien sarjakuvamaisten naispuolisten pelihahmojen myötä myös tyttöjä, joten testaajinamme toimivat 12-vuotias poika ja 15-vuotias tyttö.
Molemmilla on kokemusta moninpeliräiskinnöistä, kuten Overwatch ja Fortnite, joista he pitävät. Rocket Arenan alku kiinnosti molempia suuresti ja varsinkin pelihahmojen erikoistaidot sekä kyky pomppia pitkin seiniä ylöspäin tuntuivat kiinnostavilta ominaisuuksilta. Myös pelihahmojen ja kenttien ulkonäkö miellytti molempien silmää.
Kun tutoriaalit oli hoidettu ja bottien kanssa harjoiteltu, testaajamme joutuivat välittömästi kokeneempien pelaajien murjomiksi. Tämä ei heitä kuitenkaan lannistanut, vaan molemmat jatkoivat innokkaasti ja kehityskäyrä suuntasi nopeasti ylöspäin.
Yksi Rocket Arenan hyvistä puolista on ”tyrmätyn” pelaajan paluu peliin hyvin nopeasti singahtamalla korkealle ilmaan kentän toiseen osaan, mutta tämä muodostui myös ongelmaksi. Rocket Arenassa kenttien kompaktilla koolla varmistetaan jatkuva toiminta ja rähinä, mutta samalla kokemuksesta tulee turhankin hektistä, varsinkin kun kokeneemmat pelaajat osaavat odottaa, minne tyrmätty pelaaja lentää.
Nuorille testaajillemme Rocket Arenan ”hienot mutta liian pienet kentät” olivat liian toistensa kaltaisia, varsinkin kun pelimuodoissa ei ollut heille juurikaan ”mitään uutta”. Uusien hahmojen ja kenttien lisääminen ei heille kuitenkaan riittäisi, vaan molemmat toivoisivat peliin mieluummin täysin uudenlaisia ja erilaisia pelimuotoja, jotka erottuisivat massasta.
Tällaisenaan 12- ja 15-vuotiaille testaajillemme Rocket Arena on kuin pienempi ja hieman yksitoikkoisempi, vaikkakin oikein kivan ja värikkään näköinen, versio Fortnitesta tai Overwatchista. Kritiikistä huolimatta, teknisesti tyylikkäästi rakennetussa pelissä riitti molemmille niin paljon hyviäkin puolia, että he antoivat sille arvosanaksi kolme pistettä viidestä.
Nuorten mielipide: 3,0
Testialusta: PlayStation 4
Saatavuus: PlayStation 4, Xbox One, PC/Windows
Genre: Toiminta, ammuskelu
Pelaajamäärä: 1-6
Ikäraja: 12 vuotta
Kehittäjä: Final Strike Games
Julkaisija: Electronic Arts