Poliisi varoittaa: varo valepankkisivustoja – toimi näin, jos epäilet huijausta


Pankkihuijaukset ovat erittäin yleisiä, sillä pelkästään alkukesästä ihmiset tekivät poliisille lähes viisisataa rikosilmoitusta.

Tavallisimmin ihmisiä huijataan ”pankista” tulleiden sähköpostien ja tekstiviestien muodossa, jolloin linkkiä klikkaamalla päädytään omaa pankkia muistuttavalle valesivustolle.

Itä-Suomen poliisi kertoi yhden varoittavan esimerkin.

Asianomistaja odotti oikeasti pankista sähköpostiinsa sukulaiseensa liittyvään perunkirjaan tietoja. Hänelle tuli sähköpostiin pankista viesti, jossa luki, että hänellä on pankissa keskeneräinen asiakirja ja alla linkki, josta kyseisen asiakirjan pääsee lukemaan.

Asianomistaja klikkasi kyseistä linkkiä ja syötti pankkitunnuksensa. Linkin takana ei ollutkaan mitään asiakirjaa odottamassa.

Tämän jälkeen asianomistaja kirjautui oikeaan verkkopankkiinsa ja huomasi kesken pankki-istunnon, kun hänen hallinnoimansa yhdistyksen tililtä siirtyi iso rahasumma hänen omalle tililleen. Epäluulot heräsivät, ja molemmilla tileillä olleet rahat saatiin turvaan, mutta huijari ehti silti aiheuttaa harmia toisella tavalla.

Lue koko tarina alapuolella olevasta linkistä ja käy läpi poliisin julkaisemat ohjeet, mikäli epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi.

Lähde: Facebook

SUOSITUIMMAT