Rikospoliisi Kale Puonti: Naiset maksaneet jopa sata tonnia Afrikan auervaaroille


Joulun isänpäivälahjaa ajatellessa kannattaa ehkä miettiä rikosdekkaria, jonka tekijällä on taatusti oikeaa kokemusta rikosten maailmasta. Manni-nimisen kirjan kirjoittaneella Kale Puontilla on.

Alibi-lehdessä työstään kertonut Puonti toteaa, että huumerikollisuus on hänen 35-vuotisen uransa aikana muuttunut entistä vaarallisemmaksi.

-Ennen tiedettiin keneltä ostettiin ja voitiin myös paremmin luottaa mitä saatiin. Nyt huumeita hankitaan tuntemattomilta tahoilta. Koskaan ei voi tietää onko ostajalla rahaa. Ja sitten tulee näitä ryöstöjä. Siinä on paha tehdä rikosilmoitusta, kun kaupantekovälineenä on huumeita.

Viime aikoina Puonti on hoitanut myös romanssipetosjuttuja.

-Tätä huijausbisnestä tehdään Gambiasta käsin, Puonti kertoo Alibille. -Nessu-paketin kanssa tavataan asianomistaja, joka on voinut menettää 100 000 euroa rahaa. Siinä yritän kertoa naisille, että teitä ovat nyt Afrikan miehet huijanneet.

Taitavissa huijauksissa käytetään aikaa ja luodaan uskottava vaikutelma. Lähes joka viikko on juttuja tutkinnassa.

Uransa sairaimmaksi keikaksi hän kuvaa suomalaista huumejuttua, jonka yhteydessä pyöritettiin myös lapsipornorinkiä. Videoiden katsomisen jälkeen KRP:n tutkijoita joutui sairaslomalle. Videoilla jopa tapettiin lapsia.

Lähde: Alibi

SUOSITUIMMAT