Skandaali kotihoidossa! 50 asiakasta pistetty samoilla neuloilla


Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) kotihoidossa on parhaillaan käynnissä laaja omavalvonta. Eräällä käynnillä on tullut ilmi, että yksi työntekijöistä on ottanut verensokerimittauksia eri asiakkailta samalla neulalla.

Alustavan arvion mukaan virheellinen toiminta koskettaa 50 Paltan alueen kotihoidon asiakasta. He ovat voineet altistua veriteitse tarttuville taudeille. 

– Suhtaudumme tilanteeseen erittäin vakavasti. Tulemme olemaan kaikkiin neulavirheelle altistuneisiin asiakkaisiin yhteydessä henkilökohtaisesti tämän viikon aikana. Tarkistamme verensokerinäytteen ottamiseen liittyvät ohjeistukset kaikilla Varhan kotihoitoalueilla välittömästi, Varhan tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen toteaa.

Neulavirheelle altistuneille asiakkaille tullaan tarjoamaan mahdollisuus verinäytteille ja seuranta jatkuu noin puolen vuoden ajan.

– Verensokerimittaus tehdään sormenpäästä ja tällaisessa toimenpiteessä riski veriteitse tarttuville taudeille on pieni, hallintoylilääkäri Jutta Peltoniemi kuitenkin rauhoittelee.

SUOSITUIMMAT