Tällä kryptovaluutalla saatiin 12 000 % voitot neljässä kuukaudessa


Kryptovaluutta dogecoinin arvo on noussut vuoden alusta käsittämättömän paljon.

Doge-meemistä inspiraationsa saanut kryptovaluutta dogecoin on rikkonut tällä viikolla ennätyksiä. Valuutan arvo nousi keskiviikkoaamuna kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiin, 69 dollarisenttiin.

CNBC arvioi, että viime päivien nousujohde saattaa selittyä Teslan toimitusjohtaja Elon Muskin televisiokeikalla. Miljoonille someseuraajilleen ahkerasti dogecoinia ylistänyt Musk isännöi lauantaina suosittua Saturday Night Live -ohjelmaa. Spekuloijat arvelevatkin, että dogecoinin maininta kansallisessa televisiossa voisi nostaa kryptovaluutan arvoa entisestään.

Tammikuun ensimmäinen päivä dogecoinia sai alle dollarisentillä kappale. CNBC laskee, että vuoden alussa tehty 1000 dollarin sijoitus olisi ollut toukokuun 5. päivä arvoltaan noin 121 000 dollaria – eli arvonnousua reilussa neljässä kuukaudessa on tapahtunut yli 12 000 %.

Otsikoissa aiemmin huomattavan arvonnousun vuoksi olleet kryptovaluutat bitcoin ja ether jäävät reippaasti dogecoinin taakse 95 ja 369 prosentin arvonnousullaan. 1 000 dollarin bitcoinsijoitus olisi tuonut noin 1 953 dollaria, kun taas etherin arvo olisi noussut noin 4 686 dollariin.

Ennen kryptovaluuttaostoksille suuntaamista kannattaa pitää mielessä, että suosio ja luotettavuus eivät välttämättä kulje käsi kädessä. Asiantuntijat ovat varoittaneet dogecoinin mahdollisesta kuplasta.

Meemivaluutan kaltaiseen ailahtelevaan kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa vain sellaista rahaa, jonka on valmis menettämään kokonaisuudessaan.

– Veikkaukseni on, että [arvonnousu] ei jatku, etenkään kun dogecoinia ei ole koskaan tarkoitettu maksujärjestelmäksi tai arvon säilyttämiseen, kertoo suositun kryptolompakko BRD:n johtaja Adam Zadikoff CNBC:lle huhtikuussa.

Hänen mielestään suurten voittojen jahtaaminen on erittäin haastavaa.

– Kyllä, voit tienata nopeasti, jos ajoituksesi on oikea. Mutta markkinoiden ajoittamisen yrittäminen on kamala tehtävä. Se ei toimi.

Monet kryptonoviisit eivät ymmärrä mikä ero on bitcoinin ja dogecoinin arvonnousulla. Toisin kuin bitcoinlla, dogecoinilla ei ole sellaista infrastruktuuria, joka mahdollistaisi valuutan arvon ylläpidon. Sen sijaan, dogecoinin nousua vauhditetaan keinotekoisesti somen kanavilla, kuten Twitterissä ja Redditissä. Zadikoffin mielestä kyseessä on lyhytaikaisesta hypestä, jolla ei saavuteta mitään.

– Tässä nähdään sosiaalisen median voima saada suuret massat liikkeelle, sanoo Zadikoff.

Lähde: CNBC

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT