Tällaisia lahjoja ystävänpäivänä toivotaan, tällaisia ei haluta – näitä saadaan


Kortit ja kukkaset ovat ystävänpäivän suosikkilahjoja myös tänä vuonna, mutta ravintolaillallinen tilataan nyt kotiin.

Tarjoussivusto Picodi teki ystävänpäivän lahjatoiveista verkkokyselyn, johon vastattiin yhteensä 38 maasta, Suomi mukaan luettuna.

Kyselyssä haluttiin selvittää, millaisia lahjoja ihmiset antavat ystävänpäivänä ja millaisia lahjoja he itse haluaisivat vastaanottaa. Verkkokyselyyn otti osaa vastaajia yhteensä 38 maasta Suomi mukaan luettuna.

Kyselyn perusteella jopa 70 % suomalaisista aikoo juhlia ystävänpäivää ja 63 % suomalaisista antaa ystävänpäivänä lahjoja.

Tällaisia lahjoja annetaan

Verkkokyselyn vastausten perusteella miesten antamat lahjat ovat erityisesti kukkia (30 %), ystävänpäiväkortti, tai kotiin toimitettuna tilattu ruoka. Seuraavaksi suosituimpia lahjoja olivat hajuvedet ja makeiset.

Naisten osalta suosituin ystävänpäivälahja oli kortti. Ystävänpäiväkortin kertoi antavansa lähes puolet naisvastaajista (48 %). Varsin suosittuja naisten antamia lahjoja olivat myös makeiset (39 %), vaatteet, kosmetiikka sekä ruoka kotiin toimitettuna.

Tällaisia lahjoja haluttaisiin saada

Verkkokyselyssä selvitettiin myös, millaisia lahjoja vastaajat haluaisivat itse saada ystävänpäivänä. Miehet toivoivat saavansa lahjaksi ravintolaillallisen (29 % valitsi tämän vaihtoehdon), elektroniikkaa, rahaa tai hajuvesiä. Lahjat eivät kuitenkaan ole kaikki kaikessa ystävänpäivänä. Yli viidennes miesvastaajista ei haluaisi saada ystävänpäivänä lahjoja lainkaan.

Naiset haluaisivat saada ystävänpäivälahjaksi kukkia tai ystävänpäiväkortin. Myös ravintolaillallinen, makeiset sekä kodin sisustustuotteet lukeutuivat naisten suosikkilahjoihin.

Tällaisia lahjoja ei haluta saada

Miehille huonoimpia ystävänpäivän lahjoja saamapuolella ovat makeiset, ystävänpäiväkortti, pehmolelut, raha sekä alusvaatteet. Picodi.comin verkkokyselyn perusteella ravintolaillallinen tai elektroniikka ovat varmemmin toimivia lahjoja miehille.

Pehmolelut eivät lukeudu myöskään suomalaisten naisten suosikkilahjoihin. Pehmoleluja ei haluaisi saada 37 % naisvastaajista. Naisten ystävänpäivän lahjatoiveisiin eivät kuulu myöskään kodin pienkoneet, elektroniikka, seksilelut eikä kosmetiikka.

Näin paljon lahjoihin käytetään

Verkkokyselyssä kysyttiin lisäksi, kuinka paljon suomalaiset ovat valmiita käyttämään ystävänpäivän lahjoihin. Vastausten perusteella suomalaisten ystävänpäivälahjoihin käyttämä summa on keskimäärin 40 euroa. Miehet avaavat kukkaronnyörejään hieman naisia innokkaammin. Miehet arvioivat käyttävänsä tämän vuoden ystävänpäivälahjoihin keskimäärin 45 euroa naisten summan jäädessä 35 euroon.

Kansainvälisesti mitattuna suomalaiset sijoittuvat käytetyn rahamäärän suhteen keskivaiheille. Eniten ystävänpäivänä käytetään rahaa Hong Kongissa (keskimäärin 120 euroa), Isossa-Britanniassa (96 euroa) ja Irlannissa (92 euroa). Vähiten käytetään Filippiineilä ja Nigeriassa (24 euroa). Koko kaavio on näkyvissä täällä.

Maiden ja suosituimpien lahjojen välillä on myös eroa. Kun Suomessa miehet haluaisivat ravintolaillallisen ja naiset kukkia, Saksassa miehet toivovat hajuvesiä ja naiset itse tehtyjä lahjoja. Venäjällä vastaavasti halutaan nauttia tilausruoasta turvallisesti kotoa käsin tai suunnistaa kulttuuririentoihin (mikäli epidemiatilanne sen sallii). Uudessa-Seelannissa tie sydämeen käy vatsan kautta ja molemmat sukupuolet toivovat lahjaksi makeisia.

Verkkokysely toteutettiin tammikuun aikana ja siihen saatiin 11 000 vastausta ympäri maailmaa.

Lähde: Picodi

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT