Tampereella nähtiin viihdyttävä NHL-ottelu – Patrik Laine ei uskonut pelaavansa enää NHL:ää Suomessa

Viime kauden NHL:n mestarijoukkue Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtasivat perjantaina Tampereen uudessa jäähallissa. Viihdettä ottelusta ei puuttunut, ja sekä Mikko Rantasella että Patrik Laineella oli tehokas ilta.

Aluksi Avs näytti menevän täysin menojaan, sillä joukkue latoi ottelun kolme ensimmäistä maalia. Näistä Mikko Rantanen viimeisteli 3–0-osuman heti 2. erän alussa. Columbus kuitenkin ryhdistäytyi ja iski kaksi kavennusta seuraavien seitsemän minuutin aikana. Patrik Laine oli syöttämässä 3–1-maalia ja viimeisteli itse 3–2-osuman.

3. erän alussa Blue Jackets tuli tasoihin ja sille tarjottiin myös johtopaikkaa seuraavalla minuutilla tulleen 2+2 minuutin Avalanche-jäähyn aikana. Ylivoima kuivui kuitenkin kokoon ja vieläpä päättyi Laineen huitomisjäähyyn. Rantanen rankaisi toistamiseen vierasjoukkuetta ja viimeisteli lukemiksi 4–3. Alle kaksi minuuttia edellisestä Avsin tähtipakki Cale Makar vei joukkueensa kahden maalin johtoon.

Laineella oli paikka kuitata jäähynsä 5–3-tilanteessa, tamperelaisen karatessa läpiajoon, mutta Colorado-veskari ei ollut yllätettävissä. Rantanen sitä vastoin sai nauttia vielä tehot 0+4 saalistaneen Nathan MacKinnonin tarjoilusta ja teki tyhjään rysään illan kolmannen maalinsa, täyttäen jään hatuilla. Loppulukemiksi kirjattiin 6–3 Avalanchen hyväksi.

Alla kooste Rantasen maaleista, juttu jatkuu videon jälkeen.

Laine mediahuomion kohteena kotikaupungissaan

Edellisen kerran Patrik Laine vieraili NHL-uransa aikana Tampereella vuonna 2018, jolloin kaikki jääkiekkoa seuraavat saivat nähdä maalitykin viimeistelevän kolme maalia Winnipeg Jetsin paidassa Florida Panthersia vastaan. Myös toisessa kohtaamisessa Laine pääsi viimeistelemään kerran.

Onnistumisia tuli myös tällä Tampereen-visiitillä henkilökohtaisella tasolla, vaikka Columbus kärsikin neljännen tappion peräkkäin. Joukkueessa oli kuitenkin havaittavissa ryhtiliikettä aikaisempiin kamppailuihin nähden.

– Luulin silloin (2018), että se olisi kerran elämässä tuleva kokemus. Nyt pääsen tänne uudestaan ja pelaamaan kotikaupungissani. Se tulee olemaan vielä erityisempää, Laine kertoi tiistaina nhl.com -sivustolle.

Columbus ja Colorado kohtaavat toisensa vielä toistamiseen Tampereella, lauantaina kello 20.00 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa suorana Viaplay-palvelusta. Tarjolla on myös tunnin mittainen studiolähetys ennen kiekon putoamista jäähän.

Lähteet: Viaplay, nhl.com