Tänään on Kansallinen Hiihtopäivä! Heidi Kyrö ja Suomen Latu kutsuvat kaikki hiihtämään – muista nämä vinkit


Tänään 29.1. on Kansallinen Hiihtopäivä, jonka kunniaksi Suomen Latu sekä laulaja ja innokas hiihtäjä Heidi Kyrö kutsuvat kaikki hiihtoladuille. Samalla alkaa mittava hiihtokampanja ”Rakastu hiihtoon”, joka jatkuu 27.2. asti.

Kampanjan aikana jaetaan muun muassa vinkkejä hiihtotekniikkaan, -välineisiin ja -varusteisiin erityisesti sosiaalisessa mediassa. Kampanjaan liittyy myös viikoittainen kuvakilpailu ja kampanjasivuilla voi käydä testaamassa, millainen hiihtäjä on.

– Rakastu hiihtoon -kampanjan tarkoituksena on houkutella uusia harrastajia ladulle, madaltaa aloittelijoiden kynnystä lähteä hiihtämään sekä jakaa helposti hyödynnettäviä vinkkejä hiihtoon, kertoo Suomen Ladun hiihtovastaava Jenni Humalajoki.

Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät tapahtumia ympäri Suomen Kansallisena Hiihtopäivänä 29.1.2022. Kansallinen Hiihtopäivä järjestetään yhteistyössä Suomen Hiihtoliiton, Sydänliiton, Työväen Urheiluliiton ja Ylen kanssa. 

Hihtotunnelmia kannustetaan jakamaan #rakastuhiihtoon sekä #kaikkiladulle -tunnisteilla Instagramissa koko kampanjan ajan. Ihastuttavimmat hiihtokuvat palkitaan viikoittain Startin voiteilla.

Kampanjassa mukana hiihtävä laulaja Heidi Kyrö on saanut itse paljon iloa hiihdosta ja haluaa innostaa myös muita hiihdon pariin.

– Hiihdon avulla on helppo pitää itsensä kunnossa ja hiihtäessä miltei kaikki lihakset ovat käytössä. Lisäksi samalla saa saa nauttia raittiista ilmasta ja olla luonnon keskellä, Kyrö sanoo.

Jos viimeisimmästä hiihtokerrasta on jo aikaa, näillä vinkeillä paluu laduille sujuu kuin itsestään:

1. Välineet ja varusteet kuntoon

Perinteiselle ja vapaalle tarvitaan omat välineet. Sekä sukset että monot ovat erilaiset ja sauvat eripituiset. Hyvä hiihtoasu pitää tuulen, mutta kykenee haihduttamaan hiihtäjän tuottaman lämmön. Valitse alimmaiseksi kerrokseksi materiaalia, joka vie kosteuden pois iholta.

2. Tekniikka haltuun

Aloittelijan on useimmiten helpointa aloittaa perinteisestä hiihtotavasta. Muutamia periaatteita voi hyödyntää sekä perinteisen että vapaan hiihtotavoissa. Hiihtoasento on ryhdikäs ja hieman hyökkäävä. Toinen tärkeä seikka on opetella liukumaan suksella ja siirtämään painopiste rohkeasti liukuvan suksen päälle. Lisäksi sauvat kannattaa pitää lähellä vartaloa. Niiden kuuluu iskeytyä lumeen noin siteiden kohdalla.

3. Muista latuetiketti

Latu on kaikkien hiihtäjien yhteinen, jossa jokainen saa hiihtää omalla tyylillään ja vauhdillaan. Muistathan hyvän latu­etiketin!

4. Tärkeintä on hiihdosta nauttiminen!

Mainio tapa nauttia hiihdosta on pakata hyvät eväät sekä lämmintä vaihto­vaatetta reppuun ja suunnata laturetkelle vaikkapa lähimmälle latumajalle. 

Lähde: Suomen Latu

SUOSITUIMMAT