Tässä ovat uudet Tanssii tähtien kanssa -kilpailijat!


MTV on julkistanut tänään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudet tanssiparit. Sarjan 13. kausi alkaa esittelyjaksolla lauantaina 5.9., jonka jälkeen ensimmäinen jakso esitetään heti sunnuntaina 6.9.

Ohjelman tuomarikolmikkona ovat tälläkin kaudella Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg ja Jorma Uotinen. Ohjelman juontajina jatkavat Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Tuija Pehkonen on äitiyslomalla, mutta palaa mahdollisesti myöhemmin TTK-kauden aikana. Musiikista vastaa tuttuun tapaan Sami Pitkämö orkestereineen, mutta tällä kaudella mukaan liittyy solistiksi Sami Pitkämön ja Johanna Förstin rinnalle Antti Koivula.

TTK TANSSIPARIT 2020

Touko Aalto & Jutta Helenius

Tuoreelle Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajalle Touko Aallolle TTK-kilpailuun osallistumisessa on hauskoja yhteensattumia. Hän toimi vuonna 2011 TTK:ssa kilpailleen Jani Toivolan eduskunta-avustajana, ja Janin opettajana oli Jutta Helenius. Tänä syksynä entinen kansanedustaja kilpailee itse parinaan Jutta. 

– Ympyrä sulkeutuu! Tosin Jani oli tanssijana upea parkettien partaveitsi, kun minä taidan olla enemmän sellainen ujo Muumipeikko, Aalto nauraa.

Jare Brand & Saana Akiola

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin kuuluvan JVG:n Jare Brandilla on monipuolinen urheilutausta: jalkapalloa, jääkiekkoa, amerikkalaista jalkapalloa ja ala-asteella otettuja street dance -tunteja. Suurin syy lähteä mukaan TTK-kilpailuun löytyi kuitenkin vuosien takaa, sillä Jaren lapsuuden naapuri ja leikkikaveri on tähtiopettaja Saana Akiola, ja heidän äitinsä ovat edelleen parhaita ystäviä keskenään.

– Eniten jännittää, osaanko tuoda tanssien esiin tunteita samalla, kun keskityn askeliin ja liikkeisiin – se, pystynkö tekemään kaikkea yhtä aikaa, Jare pohtii.

Janina Fry & Anssi Heikkilä

Luova suunnittelija ja yrittäjä Janina Fry on tehnyt menestyksekästä uraa monella saralla: kiertänyt bändin kanssa, esiintynyt mallina ja suunnittelee nyt vaatelinjastoja sekä mediasisältöjä. Janina jännitti nuorempana hurjasti kritiikkiä, mutta ei enää ota arvostelua liian vakavasti. Hän oli teini-ikäisenä Porvoon Butchersien cheerleading-joukkueessa, ja heittäytyykin innoissaan rankkaan treeniin. Opettajakseen Janina saa TTK:ssa ensimmäistä kertaa kilpailevan Anssi Heikkilän.

– En ole varsinaisesti esiintynyt yli 10 vuoteen, joten on jännittävää nähdä, miten paljon sen esiintyjä-Janinan esiinkaivaminen vaatii, Janina nauraa.

Niklas Hagman & Kia Lehmuskoski

NHL-jäillä menestyneelle huippukiekkoilija Niklas Hagmanille syy lähteä mukaan TTK-kilpailuun on päivänselvä. Urheiluaikoina ei ollut aikaa harrastaa mitään, joten nyt hän yksinkertaisesti haluaa oppia tanssimaan. Koti-isänä toimiva Niklas kertookin tanssivansa usein yksin kotona. Nyt on sitten mahtava mahdollisuus saada opetusta Suomen timanttisimmilta opettajilta. Niklas kertoo olevansa kiekkouran jälkeenkin hyvässä fyysisessä kunnossa. Yksi asia tosin vaatii vielä öljyämistä – nimittäin lantioiden liikkuvuus – varsinkin lattaritansseja silmällä pitäen.

– Kiekkoilijoista on helposti sellainen kliseinen machoäijä-mielikuva, mutta nykykiekkoilijat osaavat olla rohkeammin herkkiä, mikä on hienoa. Aion olla TTK:ssa oma itseni – ei mitään suojakuoria ylle!, Niklas lupaa.

Kristiina Halttu & Aleksi Seppänen

Suomen teatterimaailman kirkkaimpiin tähtiin lukeutuva Kristiina Halttu on tuttu näyttelijä niin televisiosta kuin Kansallisteatterin lavaltakin. TTK-kilpailun suoria lähetyksiä Kristiina pohtii kahdelta kantilta.

– Ainoa fyysinen koulutukseni on ollut tarpoa lehmänlannassa nuorena tyttönä Pohjois-Suomessa, Halttu nauraa.

Jukka Hildén & Katri Mäkinen

Jukka Hildén on valloittanut suomalaisten sydämet moneen kertaan: suuret vuoret Huippujengissä, Amerikan mantereen Duudsoneiden kanssa ja viimeksi hauskuudella Suurmestarissa. TTK on Jukalle uusi mahdollisuus mennä epämukavuusalueelle. 

– Haluan näyttää, että kannattaa haastaa itseään, vaikka pelottaisi. Haluan kannustaa ihmisiä henkilökohtaisiin sankaritarinoihin. Haluaisin olla sellainen moderni Indiana Jones -tyyppi, Hildén pohtii. 

Shirly Karvinen & Jani Rasimus

Kulunut kevät sekoitti monella pakan täysin. Niin kävi myös radiotaajuuksiltakin tutulle juontaja Shirly Karviselle, joka päätti käyttää tilanteen hyödykseen ja etsiä itsestään uusia taitoja. Shirly näkeekin TTK-kilpailun mahdollisuutena haastaa itseään. Sädehtivällä esiintyjällä ei ole tanssikokemusta, mutta erittäin kilpailutahtoisena hän aikoo antaa kaikkensa kisassa. Vahvuuksinaan entinen Miss Suomi pitää kykyä heittäytyä pelottomasti sekä nauraa itselleen. Ensimmäinen live-show jännittää – toki hyvällä tavalla.

– On mahtava tunne, kun ensiksi on vähän paniikki: oksettaa, kädet hikoaa ja mielessään käy läpi kaikkia pahoja skenaarioita – sitten yhtäkkiä vain menee esiintymismoodiin ja unohtaa kaiken ympäriltä. Esityksen jälkeinen vapautumisen tunne on aivan parasta!, Karvinen fiilistelee.

Jesse Markin & Claudia Ketonen

Muusikko Jesse Markinin sooloura käynnistyi viime vuonna suurella menestyksellä. Debyyttialbumi voitti kaksi Emma-palkintoa ja Markin yhdessä tuottaja Totte Rautiaisen kanssa palkittiin myös Teosto-palkinnolla. TTK-kilpailuun Jesse lähtee pitämään hauskaa.

– En pohtinut hetkeäkään, vaan sanoin heti kyllä! Tykkään lähteä seikkailumielellä asioihin, Markin iloitsee.

Minna Parikka & Matti Puro

Vauhtia ja heittäytymistä, onnistumisia ja upeita designeja – näin voi kuvailla sekä TTK-ohjelmaa, että myös suunnittelija Minna Parikkaa. Minna on luonut nyt 15. juhlavuottaan viettävästä kenkäbrändistään kansainvälisen menestyksen. Suomalaisen designin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Minna onkin innoissaan TTK-tyylistä.

– Saa vihdoinkin luvan kanssa olla överisti upea! Tämä on tosi hieno mahdollisuus pukeutua upeasti, Parikka hehkuttaa.

Mmiisas & Marko Keränen

Mmiisas-nimellä tunnetulle somevaikuttaja Miisa Rotola-Pukkilalle pääsy mukaan TTK-kilpailuun oli unelmien täyttymys.

– Olen rakastanut ohjelmaa koko ikäni!, Rotola-Pukkila hihkuu innosta.

Virpi Sarasvuo & Sami Helenius

Koko Suomen tuntemalle hiihdon moninkertaiselle maailmanmestarille ja olympiamitalistille Virpi Sarasvuolle kilpaileminen on tuttua. TTK-ohjelmaan Virpi lähteekin odottavin mielin.

– Koitan ajatella, että siitä lähdetään, missä ollaan. Suhtaudun kisaan intohimoisena oppimisprosessina, johon lähden rohkeasti ja täysillä, Sarasvuo pohtii.

Sami Sykkö & Ansku Bergströn

Tyylin guruna tunnettu päätoimittaja Sami Sykkö nauraa, kun häneltä kysytään suosikkitanssilajia.

– Hyvänen aika! Ainoa laji jonka muistan on vanhojentansseista mieleen jäänyt valssi 30 vuoden takaa!, Sykkö nauraa.

Uudet Tanssii Tähtien Kanssa -jaksot alkavat lauantaina 5.9. klo 19.30 nauhoitetulla esittelyjaksolla, jonka jälkeen suorat lähetykset MTV3-kanavalla sunnuntaisin 6.9. klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Lähde ja kuva: MTV

SUOSITUIMMAT