Tiesitkö, että Käärijä-huumassa voi syyllistyä myös rikokseen?


Suomi on nyt pullollaan jos jonkinlaista Käärijä-tuotetta. Yksityishenkilöt voivat tietenkin fanittaa euroviisuedustajaamme haluamallaan tavalla, mutta tuotteiden myyminen onkin sitten eri juttu.

Käärijän ympärillä möhivää tuotteistamista on pohtinut muun muassa Cristal Snow Instagram-kirjoituksessaan.

– Kuvaan astuvat isot yritykset: Hei, mekin haluamme osoittaa yhteisöllisyyttä kannustamalla Käärijä viisuvoittoon! Joten tehdään kuvia, joissa käytetään heidän tuotteitaan. On jätskipalloa, on puuroa ja ties vaikka mitä. Awwws ihanaa, mutta vaikka kuinka on söpöä niin silti: nämä ovat mainoksia. (…) Mietin saako artisti näistä rahaa? Onko artisti tietoinen, että tässä käytetään hänen rakentamaansa imagoa tuotteiden myymiseen, Cristal Snow pohtii.

Hän on aivan oikeassa siinä, että henkilöbrändin tai muun vastaavan imagon hyödyntäminen kaupallisessa tarkoituksessa ei ole luvallista ilman asianmukaisia sopimuksia.

Käärijä itse on kommentoinut asiaa Iltalehdelle näin:

– Totta kai kun noita näkee, niin yritän ottaa rahat pois kuleksimasta. En mä anna kenenkään hyötyä musta. Mulla on samat pelisäännöt kuin muillakin. Jos joku tekee Tori.fi:hin koruja, niin antaa tehdä. Mutta jos isot firmat tekee niin, aion puuttua.

Käärijä korostaa, että yleisesti ottaen on mahtavaa, että ihmiset ovat lähteneet hullutukseen mukaan.

SUOSITUIMMAT