Vantaalaisen hotellin respa kertoo 20 vinkkiä: Älä hyvä ihminen tee näin!


Vantaalaisen hotellin vastaanotossa vuosikaudet työskennellyt nainen on nähnyt kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä.

Nyt on tullut aika avata sanainen arkkunsa. Ja hän tekee sen.

Alla näet 20 eri vinkkiä, jotka hän sinulle antaa. Älä missään nimessä toimi asiakkaana näin!

1. Kirjautuessasi hotelliin käyttäydy asiallisesti ettei matkakumppaniesi tarvitse hävetä.
2. Jos vastaanotossa on jonoa, on erittäin epäkohteliasta ohittaa muut odottavat asiakkaat, edes ”ihan vaan nopeesti kysäsen” -tyyliin.
3. Kun olen ystävällinen ja mukava sinulle, se ei tarkoita, että olisin ihastunut sinuun. Teen vain työtäni, vastaanotto ei ole seuralaispalvelu.
4. Älä häiritse minua, kun palvelen muita asiakkaita. Lopputuloksena muut joutuvat odottamaan vielä pidempään, kun koko ajan joku keskeyttää. Vaikka välillä tuntuu että aika ylijumalia ollaankin, niin emme mekään joka suuntaan voi revetä samaan aikaan.
5. Älä ihmettele mikset saa huonettasi viisi tuntia ennen ilmoitettua sisäänkirjautumisaikaa, kun nykyiset asukkaat ovat vielä aamiaisella. Haluat myös luovuttaa huoneesi tunteja myöhemmin, mutta et taaskaan ymmärrä, jos huone on jo varattu seuraaville asiakkaille. Tämä on mahdoton yhtälö, jonka kanssa joudumme painimaan päivittäin, sillä haluamme palvella teitä jokaista mahdollisimman hyvin.
6. Minibar-tuotteet eivät sisälly huonehintaan, joten anna vain kiltisti respan höylätä se luottokorttisi numero takuuksi.
7. Henkilötunnuksen loppuosa pitää kirjoittaa ylös, koska laki niin määrää. Ei respa huvikseen pyydä tekemään asioita, jotka muutenkin hidastavat sisäänkirjautumisprosessia ja aiheuttavat ainaista väittelyä. Muista myös, että väärien henkilötietojen antaminen on rikoslainsäädännön mukaisesti rangaistava teko, joten täytäthän pyydetyt tiedot asiallisesti.
8. ”Yhden vai kahden hengen huone?” Asiakas: ”Heh, no se riippuu monelta sä pääset.” Olen kuullut kaikki meitä koskevat vitsit, joten voit pitää ne itselläsi.
9. Jos olet täällä pettämässä partneriasi, älä syytä meitä seuraavana aamuna, jos olet kadottanut sormuksesi. Sen on tarkoitus olla ja pysyä sormessa.
10. Vastaanottovirkailija palvelee sinua omalla vuorollasi. Olisi kohteliasta kuunnella, kun kerromme vaikkapa aamiaisen sijainnista, eikä huudella aamulla aulassa kesken toisen palvelutilanteen, että missä se aamiainen on.

11. Jos aamianen alkaa kello viisi, älä odota minun muuttuvan kahviksi ja leiväksi neljältä. Aamiainen alkaa edelleen kello viisi.
12. Jos sanon sinulle, että hotelli on täynnä, se on täynnä. Joten älä jää jankuttamaan ja pyytämään tarkistamaan uudelleen. Minulle maksetaan nimenomaan vapaiden huoneiden myymisestä.
13. Jos olet tilannut erillisen herätyssoiton vastaanoton kautta, älä ole vihainen, kun soitan sinulle herättääkseni sinut. En ole äitisi.
14. Jos sinulla on erityistarpeita, ole hyvä ja ilmoita niistä jo varausta tehdessäsi. Emme välttämättä pysty järjestämään allergiahuonetta kiireisenä iltana.
15. Vastaanottovirkailija ei voi tietää jokaisen kaupungissa liikennöivän bussin, junan, raitiovaunun ja metron aikatauluja ulkoa. Jos et siis viitsi ottaa itse asiasta selvää, autamme kyllä, mutta tietojen ja eri vaihtoehtojen haku ei onnistu viidessä sekunnissa.
16. Ota itse selvää millaiseen hotelliin varaat majoituksesi. Kaupungin keskustan suosituimmasta bilepaikasta on lähes mahdoton järjestää täysin hiljaista huonetta, kun taas keskellä korpea emme voi muuttua koko yön palvelevaksi viihderavintolaksi.

Ei pinnallista seuraa vaan tosirakkautta? Lataa suomalainen deittipalvelu Valo tästä


17. Jos huoneessasi on jotain vikaa, ilmoita siitä välittömästi vastaanottoon. Silloin voimme vielä korjata ja hyvittää asian. Viikonlopun jälkeen on turha vaatia hyvityksiä puuttuneesta käsipyyhkeestä, jos se ei häirinnyt majoitustanne siihenkään mennessä.
18. Hotellin vastaanotto ei ole supermarket tai apteekki. Jos tarvitset sukkahousuja, särkylääkettä, kondomeja tai muuta, hoida ne mukaasi tullessasi. Meidän varastossamme on yleensä vain samat tarvikkeet kuin hotellihuoneissakin.
19. Hotelli ei ole sikala! Muistathan huomioida myös muut majoittuvat asiakkaat sekä hotellin säännöt vierailuajoista, tupakointipaikoista ja sisään-/uloskirjautumisajoista.
20. Jos sinut poistetaan hotellin ravintolasta, vastaanotolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Vaikka olisit hotellin asiakas, alkoholilainsäädäntö ja muut peruskäytöstavat koskevat myös sinua.

SUOSITUIMMAT