Yle: Koskelan surman taustalla puutteita lastensuojelun ja koulun toimissa


Yle on tehnyt laajan selvityksen Koskelan henkirikokseen liittyen. Poliisi tiedotti jo tutkinnan alkuvaiheessa vanhempien luvalla, että 16-vuotias uhri oli lastensuojelun asiakas.

Ylen hankkimien tietojen mukaan poika vietti viimeiset viikkonsa lastenkodissa. Uhri menehtyi perjantaina, mutta häntä ei lähdetty etsimään lastensuojelun toimesta koko viikonloppuna. Ei, vaikka vanhemmat sitä erikseen pyysivät. Lastenkodin johtaja ja Helsingin kaupungin lastensuojelun johto eivät ole halunneet kommentoida asiaa Ylelle.

Myös koulun toiminnassa on Ylen mukaan havaittu puutteita. Haastatellut opettajat ovat kertoneet, että pojan ongelmiin puututtiin liian myöhään. Hän jäi ilman tarvitsemaansa erityistä tukea varhaisessa vaiheessa, jolloin sillä olisi ollut suurin merkitys.

Henkirikoksen tutkinnassa on paljastunut, että uhri kärsi pitkäaikaisesta kiusaamisesta. Hänen epäillään joutuneen pahoinpitelyn uhriksi useampaan kertaan ennen kuolemaansa. Tästä syystä poliisi on aloittanut esiselvityksen myös viranomaisten toimiin liittyen.

SUOSITUIMMAT