Aamulypsy ja muut hittiohjelmat katosivat yllättäen eetteristä – koronatapaus radiotalossa!


Radiokuuntelijat ihmettelivät suuresti tänä aamuna, kun monien suosikkikanavien aamuohjelmat eivät kuuluneetkaan aalloilla totuttuun tapaan. Aamuohjelmien tilalla soitettiin vain musiikkia ja uusintoja, eikä yllättävästä tilanteesta kerrottu radiossa mitään.

Ihmiset siis suuntasivat someen, josta vastaus löytyikin radioasemien omilta Facebook-sivuilta, joissa kaikissa oli alla oleva ilmoitus.

– Sanomatalon studioilla koronatapaus – varotoimenpiteenä studiot tyhjinä tänään. Myöhään keskiviikkoiltana selvinnyt koronadiagnoosi Sanomatalon radiostudioiden työntekijällä pitää varotoimenpiteenä studiot tyhjinä torstaina 22.10. Torstain aikana selvitetään mahdolliset altistumiset ja tehopuhdistetaan tilat. Lähetykset palaavat normaalitilaan mahdollisimman pian.

Studioiden sulkeminen koskee Nelonen Median kaikkia radiokanavia, joihin kuuluvat Aito Iskelmä, Radio Aalto, Groove FM, Helmiradio, HitMix, Loop, Radio Rock ja Radio Suomipop.

Kaikki kuuntelijat eivät asiaa pureksimatta hyväksyneet. Esimerkiksi supersuositun Aamulypsyn Facebook-kommenteissa alkoi välittömästi kiivas väittely tiedottamisen toimintatavasta. Monet ihmettelivät, miksei tiedotetta luettu esimerkiksi esimiehen toimesta radioaalloilla, jos toimittajia ei päästetty studioihin. Toiset taas puolustelivat, että nyt sentään asiasta tiedotettiin ripeästi edes somessa, kun aiemmin Aamylypsyn vastaavanlaisessa tapauksessa asiasta aluksi vaiettiin.

Nelonen Mediassa radioiden ohjelmajohtajana työskentelevä Rene Mäkinen kertoi Ilta-Sanomille, että yksityisyydensuojan vuoksi tartunnan saaneesta henkilöstä ei anneta tietoja ja että seitsemän studion sulkeminen on varotoimenpide.

Mäkisen mukaan toistaiseksi vain Radio Aalto ja Helmiradio tekevät lähetyksiä etänä.

Alla Suomipopin ilmoitus ja siitä kehkeytynyt polemiikki kommenttiosiossa.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT