Netissä ihmetellään Jaajo Linnonmaan paluuta Aamulypsyyn – THL: Koronatestin negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista


Radio Suomipopin suosittu Aamulypsy katosi yllättäen eetteristä kahdeksi päiväksi, kun ohjelmapaikalla kuultiin maanantaina ja tiistaina aiempia lähetyksiä.

Aamulypsyn pitkäaikainen juontaja Jaajo Linnonmaa kertoi tänään aamulla suorassa lähetyksessä syyn, miksi hänen, Tuukka Ritokosken ja Janni Hussin ääniä ei ole kuultu suorissa lähetyksissä kahteen päivään.

Linnonmaan mukaan hän ja Ritokoski ovat altistuneet edellisviikon työkeikallaan koronavirukselle. He saivat sunnuntaina samalla keikalla olleelta henkilöltä viestin, jossa hän kertoi sairastuneensa koronaan.

Linnonmaa kertoi, että hän itse ja Ritokoski kävivät heti maanantaina koronatestissä. Hän itse sai tiistaina negatiivisen tuloksen, mnutta Ritokosken testituloksesta ei ollut vielä tietoa.

Keskiviikkona Ritokosken tilalla ohjelmassa oli Hovimuusikko Ilkka eli Ilkka Ihamäki, joka kertoi saaneensa luvan kertoa Ritokoskelta terveiset, että tämä istui kotona hyvävointisena, mutta toimettomana.

Linnonmaa veisteli, että Ritokoski oli valinnut halvemman testin, jonka vuoksi vastauksen saaminen kestää pidempään.

Linnonmaan paluu työpaikalle on kuitenkin herättänyt kiitosten lisäksi myös jonkin verran hämmennystä. Esimerkiksi Ilta-Sanomien lukijat sekä joidenkin keskustelupalstojen kommentoijat ovat ihmetelleet, olisiko Linnonmaa vielä saanut palata työpaikalle, koska THL:n ohjeistuksen mukaan negatiivinen testitulos ei ole peruste 14 vuorokauden karanteenin purkamiselle, jos henkilö on altistunut varmistetulle koronatapaukselle. THL:n ohjeistus perustuu siihen, että vaikka testitulos on negatiivinen, koronatartunta voi olla vielä oireettomassa itämisvaiheessa.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT