AS: Ruumis­arkku laskettiin Akaalla väärään hautaan ja siirrettiin salaa


Paikallislehti Akaan Sanomat uutisoi viime heinäkuussa tapahtuneesta inhimillisestä virheestä, joka johti poliisitutkintaan.

Akaalla sijaitsevalla hautausmaalla oli ollut kaksi hautaa muutaman metrin päässä toisistaan valmiina hautausta varten. Ensimmäisissä hautajaisissa vainaja laskettiin erehdyksen vuoksi väärään hautaan.

Seurakunnan työntekijä oli pian huomannut virheen. Hän oli siirtänyt yhdessä toisen työntekijän kanssa arkun oikeaan hautaan, jotta seuraavan päivän hautaus pystytään suorittamaan suunnittellusti.

Iltasanomat on tavoittanut Akaan seurakunnan hallintojohtaja Joonas Juntusen kommentoimaan tapahtunutta. Hän kertoo, etteivät työntekijät olleet kertoneet arkun siirtämisestä esihenkilöilleen tai vainajan omaisille.

– Saimme tietää tästä asiasta sitten puolitoista kuukautta myöhemmin, jolloin omaiset olivat ihmetelleet hautapaikan vaihtumista, Juntunen toteaa Iltasanomille.

Työntekijät olivat saaneet varoitukset, koska eivät kertoneet asiasta esihenkilöilleen. Juntunen kuitenkin korostaa, että työntekijöiden tarkoitus oli hyvä. Myös vainajan omaiset ovat olleet ymmärtäväisiä.

– He eivät vaan ehkä tajunneet siinä tilanteessa tehneensä väärin. Kyllähän tässä on kyse kaikkinensa inhimillisestä virheestä, jota lähdettiin korjaamaan, mutta jätettiin kertomatta itse korjaamisesta.

Ymmärtäväisestä suhtautumisesta huolimatta seurakunta teki asiasta tutkintapyynnön poliisille Tuomiokapitulin ohjeiden mukaisesti. Juntusen mukaan tapausta tutkitaan mahdollisena hautarauhan rikkomisena ja virkavirheenä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Akaan Sanomat.

SUOSITUIMMAT