CHL:n pudotuspelit alkavat – kaksi suomalaisjoukkuetta tänään kaukalossa!


Tänään alkavat Champions Hockey Leaguen kauan odotetut pudotuspelit. Suomalaisjoukkueista mukana ovat vielä Pelicans, Lukko sekä huomenna aloittava Ilves.

Pelicans aloittaa omat pelinsä kotikaukalossa tshekkiläistä Vitkovice Rideraa vastaan. Joukkueet ovat toisilleen tuttuja jo alkusarjasta, jolloin Pelicans voitti kotonaan puhtaasti 4-0.

– Pelasimme heitä vastaan alkusarjassa ja se oli meiltä hyvä ottelu ja hyvä lopputulos. Meillä on molemmilla vähän sama tilanne kotimaan sarjoissa, että siellä on ollut vähän haasteita, mutta CHL:ssä on mennyt hyvin. Vastassa on erittäin taitava joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa, analysoi Pelicans-luotsi Tommi Niemelä.

Kokonaisuudessaan Niemelä lähtee joukkoineen pudotuspeleihin innostuneena ja luottavaisena.

– Ensimmäiset pleijaripelit tällä kaudella. On hienoa, että joukkue on ansainnut paikkansa tähän vaiheeseen. Valmistaudumme tähän kuin normaaliin peliin ja uskomme sitä kautta saavamme hyvän tuloksen.

Pelicansin ja Vitkovicen välinen ottelu alkaa kello 18.30.

Lukko aloittaa Itävallassa

Lukko kohtaa tänään vieraskentällä Innsbruckin, joka puristi kolmella voitolla jatkoon. Lukon saldo oli puolestaan viisi voittoa ja yksi tappio.

– Olemme tyytyväisiä, että saavutimme pudotuspelipaikan ja CHL on oma tarinansa, joka kulkee kotoisen Liigan sivussa, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä toteaa.

Innsbruck on tällä hetkellä paikallisessa sarjassaan kahdeksantena, mutta Lämsä ei sorru aliarvioimaan tulevaa vastustajaa.

– Innsbruck on varmasti vaarallinen joukkue, kun se on selvinnyt pudotuspeleihin. Se kertoo kuitenkin jotain, sillä moni kova joukkue jäi ulkopuolelle. Omassa sarjassa he eivät ole tällä kaudella vielä alkukaudesta saaneet tulosta, mutta vaarallinen ryhmä on tulossa ja peli on hieman erilaista kuin Liigassa, arvioi Lämsä.

CHL:ssä on hieman eri säännöt erikoistilanteissa verrattuna esimerkiksi Liigaan ja Lämsä uskoo juuri erikoistilannepelaamisen nousevan arvoon arvaamattomaan.

– Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan isossa roolissa, kun jäähy ei lopu ylivoimamaaliin tai alivoimamaalin syntyessä pelaaja pääsee pois jäähyltä. Veikkaan, että sitä kautta CHL:n pudotuspeleissä yleisesti saatetaan nähdä myös yllätyksiä.

Innsbruckin ja Lukon välinen ottelu käynnistyy kello 21.20.

Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. Kaikki ottelut ja tulokset löytyvät CHL:n verkkosivuilla täältä.

Lähde: CHL

SUOSITUIMMAT