Coca-Colan Joulurekka vierailee näillä kahdeksalla paikkakunnalla


Upeasti noin 11 000 led-valolla koristeltu 19-metrinen Coca-Colan Joulurekka palaa tauolta ja jatkaa iloista joulukiertuettaan Suomessa. Tarjolla on tietenkin myös ilmaista juotavaa.

Coca-Colan joulumainoksista jo 90-luvulta tuttu punainen Joulurekka on reilun 20 vuoden aikana vieraillut yli 300 kaupungissa ympäri maailmaa.

Tänä vuonna Joulurekan reitillä ovat 8.12. alkaen Kokkola, Vaasa, Pori, Nokia, Heinola, Mikkeli, Lappeenranta ja päätepysäkkinä 20.12. Kerava, jossa Sinebrychoff valmistaa kaikki Suomessa myytävät Coca-Colat.

– Kaikki kiertueelle valitut paikkakunnat ovat tuhansien suomalaisten rakkaita kotikaupunkeja. Kiertue onkin tänä vuonna kunnianosoitus kotiseutuidentiteetille, Suomen Coca-Colan viestintäpäällikkö Théa Natri kertoo.

– Moni suomalainen tuntee kotiseuturakkautta lapsuudenmaisemiaan kohtaan. Tunne on entisestään vahvistunut, kun viime vuosina olemme matkailleet enimmäkseen kotimaassa ja tutustuneet hienoihin kotimaan kohteisiin. Viime jouluna moni joutui suunnittelemaan jouluperinteensä uusiksi, kun emme pandemian vuoksi voineet palata kotiseuduille viettämään joulua. Nyt näyttää siltä, että pääsemme taas viettämään perinteistä joulua yhdessä läheistemme kanssa.

Suosittu tapahtuma

Joulurekan Suomen-kiertueen suosio on aikaisempina vuosina ylittänyt kaikki odotukset. Tapahtumiin on osallistunut kaikkiaan kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tänä vuonna Joulurekka on nähtävillä kaikkien paikkakuntien ytimessä, toriaukiolla. Edellisvuosien mukaan on todennäköistä, että kävijämäärät ovat suuria, ja kävijöiden onkin hyvä varautua liikenneruuhkiin. Paikalle saapuvien kannattaa suosia julkista liikennettä ja jättää henkilöauto muualle.

Joulurekka tuo jokaiselle kahdeksalle suomalaispaikkakunnalle joulutapahtuman, jonka yhteydessä muun muassa jaetaan ilmaisia juomia. Voit myös otattaa itsestäsi valokuvan Joulurekan kanssa.

Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Talolle. Edellisvuosina Suomen-kiertueen kierrätysruletilla on kerätty yhteensä 10 000 tölkkiä.

Markkinoinnin vastuullisuus on Coca-Colalle tärkeää. Tämän vuoksi 13-vuotiaat tai tätä nuoremmat ovat tervetulleita nauttimaan Joulurekan tunnelmasta ja juomista vain huoltajiensa kanssa.

Joulurekan kyljessä hymyilee Coca-Cola Joulupukki, jonka syntytarina liittyy Suomeen. Hahmon piirsi 1930-luvulla Haddon Sundblom, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Kiertueaikataulu

Kokkola, ke 8.12. klo 16-20 Tori

Vaasa, pe 10.12. klo 16-20 Tori

Pori, la 11.12. klo 15-19 Tori

Nokia, ti 14.12. klo 16-20 Rautatieaseman parkkialue

Heinola, to 16.12. klo 16-20 Tori

Mikkeli, pe 17.12. klo 16-20 Tori

Lappeenranta, la 18.12. 15-19 Marianaukio

Kerava, ma 20.12. klo 16-20 Keskuskenttä

Kuva: Pasisalminen.com

SUOSITUIMMAT