Ensimmäinen suomalaisyrittäjä surmasi itsensä koronan takia


Koronakriisi vaatii uhreja viruksen muodossa mutta myös kerrannaisvaikutuksineen. Ensimmäisen suomalaisen yrittäjän itsetuhoisesta ratkaisusta on uutisoitu.

Asiasta kirjoittaa ensimmäisenä suomalainen terveyssivusto (täällä) pohjautuen Suomen Yrittäjien viestintäjohtajan Taru Jussilan blogikirjoitukseen Yrittäjät.fi-sivustolla (täällä).

Jussila kertoo havahtuneensa kiirastorstaina viestiin, jonka sai. Se kuului näin:

”Taru-rakas et varmasti halua tätä viestiä, mutta minun on pakko laittaa tämä sinulle tiedoksi. Tilitoimistoissa todella moni on tämän saman asian edessä jossain vaiheessa, minäkin mahdollisesti: ”Tänään ensimmäinen itsemurha tuli minun työpöydälleni tästä koronakriisistä. Tehnyt yrittäjä ei nähnyt muuta ulospääsyä.”

Jussila toteaa kirjoituksessaan, ettei itsemurha koskaan ole ratkaisu. Hän kertoo myös omista vaikeista kokemuksistaan, jotka ovat siivittäneet hänen tietään tähän päivään.

-Minun pahin piina-aikani kesti noin vuoden, eikä näin jälkeenpäin ajateltuna ollut edes iso juttu. Opin siinä ajassa paljon itsestäni ja stressinsietokykyä tuli vahvistettua. Aina on toivoa ja kaikkeen löytyy ratkaisu, kun on yrittäjän aivot. Älä lamaannu, vaan hyödynnä aivojasi nyt! Vaikka et olisi pulassa, hyödynnä tämä mahdollisuus siten, että muotoilet liiketoimintasi kriisinkestävämmäksi.

Hän muistuttaa, että monelle yrittäjälle kuluva pitkäperjantai on erityisen pitkä ja raskas, koska oma toimeentulo ja perheen elättäminen ovat vaakalaudalla:

-On yrittäjiä, joilla koko oma omaisuus on uhattuna. Kenties perheen kotikin voi olla menossa alta. Perheelle tai edes parhaalle ystävälle ei uskalleta kertoa todellista tilannetta, hän muistuttaa ja korostaa, että kaikesta huolimatta itsemurha ei ole ratkaisu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT