Entinen poliisi Kristiina Komulainen avautui vuorovaikutustaidoista aloilla, joihin liittyy voimankäyttö


Media-alan ammattilainen ja entinen poliisi Kristiina Komulainen, 44, teki eilen sometililleen julkaisun, jossa kertoi muun muassa vuorovaikutustaitojen opettamisen tärkeydestä:

”Vartijoiden toiminta puhuttaa tällä hetkellä ja syystä. Itse sain poliisina lyhyessä ajassa todistaa liian montaa tapausta, missä putkaan lähtevä vartijoiden kiinni ottama asiakas oli helpottunut poliisin saapuessa paikalle. Maijan perälle päästiin turvaan, ei jouduttu.

Tein Poliisiammattikorkeakoulussa lopputyön liittyen vuorovaikutukseen: Haastava vuorovaikutus ja yhteyden muodostaminen. Työssä puhutaan myös siitä, miten osa painii työssään jatkuvasti. ”Sit siel on kavereita, jotka ei ole koko uransa aikana paininu”. Allekirjoitan haastateltavieni ajatuksen siitä, että kyse on paljon ammattilaisesta itsestä kiinni, että mihin suuntaan tilanteet lähtevät rakentumaan.

Mielestäni vuorovaikutustaitojen opettamisen määrä on aivan liian vähäistä aloilla, mihin liittyy myös mahdollinen voimankäyttö. Lopputyössäni nostan esiin myös sen, että voimankäytön sekä vuorovaikutuksen opetuksen ei tulisi olla niin erillään toisistaan ja nämä työvälineet tulisi osata ottaa käyttöön tilanteen mukaan työkalupakista.

Tilanteet eivät ole mustavalkoisia ja ikävä kyllä osa asiakkaista käyttäytyy stevareita kohtaan erittäin epäkunnioittavasti. Toki tämän jälkeen voimme puhua myös siitä, että muna vai kana? Tämä postaus ei liity mihinkään yksittäiseen tapaukseen.”

Päivityksen voit tsekata alta tai Instagramista.

Artikkelikuva: Instagram

SUOSITUIMMAT