Erika Helin avautuu alkoholin käytöstään – ”tuhansien eurojen edestä lavuaariin”


Erika Helin julkaisi pitkän tekstin, jossa hän pui alkoholin käyttöään kuluvan vuoden aikana. Miss Suomi -kilpailusta julkisuuteen ponnistanut Helin tuottaa nykyisin myös OnlyFans-sisältöä.

– Kevät meni käydessä eroa läpi, eli kotona itkien ja töiden parissa. Viikonloppuisin kaveri käytännössä haki mut kädestä pitäen kotoa ja pakotti bilettämään, että saisin muuta ajateltavaa, Helin kelaa kuluvan vuoden tapahtumia.

Juhliva elämäntapa jäi kuitenkin päälle.

– Pääsin tiiviimmin mukaan isoon kaveriporukkaan, jonka kanssa käytiin paljon ulkona. Maltalla bileet ei rajoitu viikonloppuihin, vaan etenkin kesäkaudella niitä löytyy joka viikonpäivälle, Helin kirjoittaa tilapäivityksessään.

Myöhemmin Helin sai työpaikan Sveitsistä, jossa oli samanlainen meininki kuin Coyote Ugly -elokuvassa aikoinaan – asiakkaiden kanssa juotiin yhdessä.

– Työ sisälsi käytännössä hotellin edustustehtäviä – tarkoittaen samalla myös sitä, että asiakkaiden kanssa juodaan ja tarjotusta juomasta ei kieltäydytä. Tyhjensin tuhansien eurojen edestä shamppanjaa vessareissuilla lavuaariin, Erika kertoo.

Lopulta touhu sai ahdistavia piirteitä, kun seuran tuomaa painetta.

– Sille jopa naureskellaan jos sanon etten juo, koska ”ainahan sä niin sanot ja kohta varmaan kuitenkin”. Ja helposti sitä tulee juotuakin tottumuksesta, tai jotta tilanteesta tulisi rennompi. Oon tajunnut, että silloinhan se juoma tulee otettua ahdistukseen, eikä hauskanpitoon, ja silloin kyseessä on ongelmallinen suhde alkoholiin.

Lopuksi Erika toteaa, että haluaisi nauttia juhlimisesta ilman, että siihen liittyy jokin erityinen syy.

– Haluaisin, että voin kieltäytyä juomasta ilman raskausepäilyjä. Ois siistiä ottaa kohtuudella ja lähteä kotiin ilman painostusta, että pitää jäädä. Toivon, että mut otetaan tosissaan.

Alla Helinin julkaisu kokonaisuudessaan.

Kuvat: Instagram / Erika Helin

SUOSITUIMMAT